Zi de doliu la Timişoara în memoria eroilor martiri. Revoluţia română după 30 de ani. La Timişoara este astăzi este zi de doliu în memoria primilor revoluţionari ucişi acum trei decenii.

S-au împlinit 30 de ani de când zeci de oameni au murit în după amiaza zilei de 17 decembrie 1989, după ce Nicolae Ceauşescu a dat un ordin sacru.  Eroii de atunci sunt comemoraţi astăzi în oraşul martir.

La Timișoara a avut loc slujba de pomenire a eroilor martiri la catedrala mitropolitană, oficiată de Înaltpreasfințitul Ioan, mitropolitul Banatului, cel care aseară, în cadrul evenimentelor comemorative dedicate revoluţiei, i-a cerut președintelui Klaus Iohannis să decreteze o zi națională dedicată revoluției, care să marcheze eliberarea conștiinței românești.

Drapelele au fost coborâte în bernă în memoria celor peste 100 de victime ale revoluţiei

Citește și: Consumi cafea? Descoperire uimitoare. Uite ce beneficii îți poate aduce

La manifestările de astăzi sunt prezente oficialităţi locale, zeci de revoluţionari din Timişoara, dar şi din alte oraşe din ţară, care au venit ca în fiecare an în oraşul martir pentru a depune coroane de flori în memoria eroilor.

Sunt aici şi urmaşi ai celor împuşcaţi în revoluţie, care după-amiază vor participa la slujbe şi parastase la Biserica martirilor şi în cimitirul eroilor, acolo unde oficialităţile locale şi asociaţiile de revoluţionari vor depune coroane de flori.

Seara, de la ora 18:00, pe treptele catedralei, va avea loc un moment de reculegere cu lumânări personalizate cu chipurile eroilor martiri.

Vă reamintesc faptul că ziua de 17 decembrie a fost instituită ca zi locală de doliu printr-o hotărâre a consiliului local. Drapelele au fost coborâte în bernă în memoria celor peste 100 de victime ale revoluţiei din decembrie ’89 de la Timişoara, potrivit Rador.