După mai multe cercetări făcute de Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din America, Donald Trump a anunțat că va interzice ţigările electronice aromate. Motivul? pe fondul creşterii numărului de decese provocate de folosirea unor astfel de dispozitive.

Anunţul a fost făcut de preşedintele american Donald Trump şi a venit la scurt timp după ce autorităţile au anunţat că o şasea persoană a decedat din cauza unei boli pulmonare provocate, cel mai probabil, de utilizarea ţigării electronice.

Donald Trump le-a declarat jurnaliștilor de la Casa Albă că este nevoie de măsuri „foarte, foarte puternice” în privința țigărilor electronice, întrucât acestea reprezintă un pericol pentru „copiii nevinovați”.

Citește și: Baba Vanga, previziuni care vor zgudui lumea! Ce nenorociri ne asteapta in 2020

La rândul său, secretarul american al Sănătății, Alex Azar, a anunțat că Administraţia pentru Alimente şi Medicamente va redacta în următoarele săptămâni o serie de reglementări în privința acestor dispozitive.

Autorităţile au avertizat populația să nu mai folosească dispozitivele până când nu este identificată substanța care ar provoca boala pulmonară.