Vremea, prognoza săptămânii viitoare! Luna februarie începe cu vreme deosebit de caldă pentru această perioadă. Vor fi temperaturi de primăvară până la mijlocul săptămânii viitoare. Îşi fac însă timid apariţia precipitaţiile, după cum am aflat de la Mirela Polifronie de la Administraţia Naţională de Meteorologie:

”Maximele vor fi cuprinse pe parcursul acestei zile, mâine, dar și la începutul săptămânii viitoare, în general între 7 grade până spre 17-18 grade, în special în partea de sud-vest a teritoriului. Sunt temperaturi cu mult mai ridicate de față de ceea ce ar trebui să avem un mod normal la această dată.

Citește și: Prognoza meteo pentru urmatoarele saptamani! Care este evolutia vremii

În mod normal ar trebui să avem maxime cuprinse între minus 1 grad în depresiunile din estul Transilvaniei, până spre 4- 5 grade în partea de sud a țării. De la jumătatea săptămânii viitoare, valorile de temperatură vor mai scădea, însă în continuare ne așteptăm ca vremea să se mențină puțin mai caldă decât ar fi în mod normal. La jumătatea săptămânii viitoare ne aşteptăm la maxime cuprinse între 2 până spre 7-8 grade pe litoral.”

Citește și: Mencinicopschi a spus ce înseamnă de fapt gemul de prune din România. Mulți vor fi uimiți!

Din punct de vedere al precipitațiilor, în fiecare zi vom avea precipitații. Astăzi, mâine, ne așteptăm sub formă de ploaie să avem în special în regiunile intracarpatice, iar de la jumătatea sa săptămânii viitoare și în restul teritoriului. În următoarele zile ne așteptăm la precipitații mixte, poate predominant sub formă de ninsoare doar în zonele de munte , însă de la jumătatea săptămânii viitoare precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare să se semnaleze și în restul teritoriului.

De la jumătatea săptămânii viitoare, odată și cu scăderea de temperatură, am putea avea în zona capitalei precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.