Voucherele de vacanță, o nebuloasă. Va fi sau nu mențin acest program? Actualii guvernanți încă nu au un răspuns ferm. Voucerele de vacanță au generat o creștere pentru turismul românesc, aceastea introduc o discriminare între mediul privat și cel de stat. În timp ce bugetarii primesc aceste facilități, finanțate până la urmă de stat, lucrătorii din sistemul privat nu beneficiază de ele. Totodată, nu poți obliga angajatorii să mai suporte încă o chetuială, multe IMM-uri trăind la limita profitabilității, în economia de piață în care considerăm că funcționăm. Intervențiile etatiste fiind extrem de periculoase.

Citește și: Coronavirusul lovește turismul! Multe companii aeriene și-au anulat cursele spre Italia și China

Voucherele de vacanță. Au fost mai multe luări de poziție până acum pe tema asta, din partea unor lideri de opinie ai PNL.

Unii au spus că voucherele trebuie să dispară, alții că programul ar trebui extins și la angajații din mediul privat.

Întrebat pe acest subiect, mai precis când se va clarifica totul, voucherele de vacanță vor fi sau nu menținute, secretarul de stat în Ministerul Turismului, Răzvan Pârjol, a evitat să dea un răspuns tranșant.

A spus totuși ceva, pentru Antena 3, după cum consemnează portalul www.dcnews.ro. Anume că până la finele anului va apărea clarificarea din partea Guvernului.

“În privința continuării programului cu voucherele de vacanță veți avea foarte curând un răspuns. Lăsați-mă, vă rog frumos să mă instalez.

Cu siguranță aceste răspunsuri vor veni înaintea sfârșitului de an.

Haideți să dăm timp timpului și să acceptăm că lucrurile uneori necesită mai mult timp decât ne-am dori să se întâmple”.

Remarcăm jocul inteligent de cuvinte al oficialului de la Turism. ”Să dăm timp timpului”.

E clar că viitorul sună într-un fel…