Virusul ucigaș face ravagii în România! Într-o săptămână s-au înregistrat 50 de cazuri legate de un virus mortal.

Virusul ucigaș face ravagii în România! Conform Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, într-o săptămână au fost înregistrate în România 50 de noi cazuri de rujeolă, o infecție virala foarte contagioasă. Complicațiile celor care au contactat boala pot conduce chiar la deces, în unele cazuri.

Aceeași sursă a anunțat că au fost confirmate încă 50 de cazuri de rujeolă, în perioada 02.12.2019 – 06.12.2019.

Așadar, numărul de cazuri confirmate cu rujeolă sau pojar în România, raportate săptămâna trecută, este de 18.761, din care 64 de decese.

Județele în care s-au raportat noile cazuri

Citește și: Cum să te speli corect pe mâini. Sigur nu știai / VIDEO

Cele 50 de noi cazuri confirmate în ultima săptămână au fost raportate în județele Caraș-Severin – 21, Mehedinți – 19, Brașov – 4, Timiș – 4 și Dolj – 2.

Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă contagioasă care adesea duce la complicații. Din 4 persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare. Pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar), boala este mortală.

Medicii spun că vaccinul împotriva rujeolei protejează copiii împotriva acestei boli. În România 9 din 10 parinți își vaccinează copiii, potrivit vremeanoua.ro.

Legat de un alt virus mortal, Papa Francisc trage semnalul de alarma! Atentie, avertiment dur despre un nou „virus” care ataca omenirea.

Recent, în timpul unuia dintre cele mai aglomerate weekend-uri de cumpărături din acest an, papa Francisc a avertizat, asupra dorinţei exacerbate de consum din perioada premergătoare Crăciunului, descriind consumerismul drept un ”virus care atacă credinţa la rădăcini”.

Citește continuarea….