Virusul devastează România, chiar acum! Medicii avertizează: Mii de noi cazuri înregistrate

România se află în a patra zi de la declanşarea epidemiei de gripă. Specialiştii spun că trendul crescător al îmbolnăvirilor se va păstra şi în săptămânile viitoare, având în vedere că  românii nu s-au vaccinat. Între timp, şi numărul celor care au murit din cauza gripei, în acest sezon rece, a ajuns la 23.

Virusul devastează România. Peste 7.000 de îmbolnăviri și 23 de decese

Medicii recomandă evitarea aglomeraţiei şi măsuri stricte de igienă şi triajul epidemiologic în orice fel de colectivitate, mai ales în şcoli şi grădiniţe. În Sălaj, Direcţia de Sănătate Publică le cere medicilor de familie o mai mare implicare în campania de promovare a vaccinării antigripale, după ce au fost suspendate temporar cursurile mai multor clase din patru unităţi de învăţământ.

Citește și: Coronavirus Romania. Cum arata informatiile de ultima ora!

Trei şcoli din municipiul Zalău şi o grădiniţă din Pericei vor avea activitate redusă începând de mâine, din cauza gripei, au anunţat autorităţile medicale sălăjene, care spun că de vină sunt şi virozele şi alte afecţiuni de sezon, numărul îmbolnăvirilor fiind în creştere. Oficialii Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj îndeamnă populaţia să înţeleagă că vaccinarea este cea mai bună metodă pentru prevenirea acestor afecţiuni, fiind interzisă automedicaţia şi consumul de antibiotice fără prescripţie medicală.

Lucrătorii sanitari au anunţat în ultima de şedinţă de colegiu prefectoral că în Sălaj mai există încă destule persoane care refuză vaccinarea, cele mai multe cazuri fiind în comunităţi cu probleme sociale şi educaţionale.