Premierul României, Viorica Dăncilă, a postat azi pe propria pagină de socializare un mesaj legat de comemorarea tragediei de la Colectiv, din urmă cu patru ani.

Într-un limbaj caracteristic majorității politicienilor, Dăncilă arată că este necesar să îmbunătățim legile și mecanismele instituționale.

”30 octombrie 2015 rămâne în memoria noastră una dintre cele mai triste zile, în care s-au frânt destinele a zeci de tineri.

Această cumplită tragedie trebuie să păstreze vie conștiința societății și să redeștepte cele mai profunde sentimente: iubirea față de semeni, compasiunea, solidaritatea, dar și respectul și grija pentru viața și siguranța cetățeanului.

Citește și:

Este nevoie să deschidem ochii și să recunoaștem când lucrurile nu funcționează, să le îndreptăm împreună, instituții și autorități ale statului, forțe politice și societate civilă, să intervenim cât mai rapid împotriva actelor care ne pun în pericol siguranța.

Măsurile de intervenție rapidă, de îmbunătățire a legislației și a serviciilor medicale trebuie dezvoltate și permanent adaptate realității.

Este nevoie de continuarea investițiilor în sănătate, în mijloace de salvare, în pregătirea personalului, precum și în tot ce presupune salvarea de vieți omenești. Rămâne un drum greu, care trebuie însă parcurs cu asumare și consistență.

Citește și:

În ceea ce mă privește, voi susține cu fermitate orice proiect menit să contribuie la creșterea siguranței cetățeanului, îmbunătățirea serviciilor medicale și cele de intervenție rapidă.

Rămân alături de familiile îndurerate, care au pierdut oameni dragi. Totodată, doresc multă sănătate celor răniți în cumplitul incendiu și puterea de a-și vindeca rănile trupului și ale sufletului!”, a scris Viorica Dăncilă.