VIDEO/ Cum să mănânci ciocolată ca un adevărat cunoscător

VIDEO/ Cum să mănânci ciocolată ca un adevărat cunoscător
VIDEO/ Cum să mănânci ciocolată ca un adevărat cunoscător
Autor:

Decât mult și prost, mai bine puțin și bun! Oricine poate aprecia ciocolata de calitate superioară dacă practică degustarea corect, spune o tânără antreprenoare, care a renunțat la profesia de economist și s-a apucat să facă ciocolată.

La fel ca vinul, ciocolata este de fapt o mâncare foarte complexă. O serie de factori pot afecta gustul, inclusiv condiţiile în care cresc boabele de cacao. Fermentarea şi prăjirea joacă, de asemenea, un rol important, punctează Claudia Pațachia-Sultănoiu, fondatoarea Thea’s Chocolate, invitată la emisiunea online de business, CapitalPlay.

A învățat secretele producătorilor de ciocolată și și-a educat simțul gustativ devenind degustător de ciocolată, certificat de International Institute of Chocolate and Cacao Tasting, Londra.

Ca să simți cu adevărat gustul ciocolatei, explică ea la Capital Play, ia o bucată mică şi las-o să se topească în gură timp de câteva secunde – aşteptă să se răspândească în jurul gurii şi apoi mestecă. Ţine gura închisă şi respiră pe nas – acest lucru potenţează toate simţurile.

Claudia Pațachia-Sultănoiu a vorbit, la Capital Play, despre afacerea ei cu ciocolată artizanală, în care a investit până acum 37.000 de euro, dar și despre cât de greu este sa fii mic antreprenor în România. Interviul integral îl găsiți aici: https://www.capital.ro/500550.html

(Ileana Ilie)

Ultimele stiri

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

[wysija_form id="7"]

X