Mâine e votul din Parlament, iar PNL speră să obțină încrederea Legislativului pentru a-și trece propriul Guvern.

Dar înainte de problema votului mai e alta la fel de importantă. Crucială chiar. Anume ca în Parlament să se întrunească cvorumul necesar pentru ca votul să fie valabil.

În acest caz, Pro România are un cuvânt greu de spus. Dacă acest partid lipsește, în condițiile în care PSD a anunțat că nu participă la vot, atunci cu greu, dacă nu chiar imposibil, se poate asigura cvorumul.

Ca atare, Victor Ponta i-a adresat un mesaj premierului desemnat, Ludovic Orban, punându-i o condiție esențială, pentru ca Pro România să vină în sala de plen și să asigure cvorumul.

Citește și:

„O să discutăm luni dimineață toți parlamentarii Pro România.

În măsura în care domnul Orban nu respectă regulile din Parlament, să schimbe cei 3 miniștri respinși de comisii…

Știți, am avut și eu majoritate cu USL de 70%, a picat un ministru în comisie, l-am schimbat imediat, domnul Cioloș a schimbat, domnul Orban zice că la el nu se aplică regulile.

Domnul Orban are timp până luni la ora 14.00 să facă o chestiune de bun simț, să propună alți miniștri în locul celor picați.

Aici nu vorbim de orice miniștri, vorbim de Muncă, Finanțe și Dezvoltare Regională, trei poziții importante”, a declarat Victor Ponta la postul România TV.