Victor Ponta, afirmații incendiare: Bugetul pe 2020 este nerealist

Victor Ponta, preşedintele PRO România, a făcut afirmații incendiare referitoare la bugetul pe 2020.

Politicianul a declarat că bugetul pe acest an este nerealist. Declarația a fost făcută astăzi, la Timişoara, într-o conferinţă de presă, că situaţia de instabilitate politică se răsfrânge asupra zonei economice, care se confruntă cu numeroase probleme.

În același context, el a atras atenţia că au fost semnate contracte pentru doar 27 la sută din fondurile europene pe care România le are la dispoziţie şi că bugetul pe anul acesta cuprinde venituri care nu se vor realiza.

Mai mult de 6-7 luni nu poate să ţină acest buget

Citește și: Eşec în negocierile liderilor europeni pe tema bugetului multianual al UE

„Este clar că e un buget temporar. Mai mult de 6-7 luni nu poate să ţină acest buget, pentru că are nişte venituri care în mod clar nu se vor realiza şi cheltuieli care nu sunt puse acolo. Deci e clar că după 6-7 luni, ori avem înainte alegeri, ori Guvernul va avea o problemă serioasă să explice de ce a făcut un buget nerealist”, a menționat Victor Ponta.

Mai mult, Ponta a afirmat că PRO România va avea candidaţi proprii la alegerile locale în întreaga ţară şi că ar putea face o alianţă cu PSD, dacă Sorin Grindeanu ar redeveni preşedintele acestei formaţiuni politice, iar cei de la PSD înţeleg că au greşit şi se schimbă, potrivit RRA.