Viața unei vedete de la Pro TV s-a schimbat radical. Se întâmplă chiar acum. A lucrat la TVR, s-a ocupat de teatru şi film, a lucrat la PRO TV, însă a luat o decizie halucinantă după 15 ani de muncă. Cea care a fost regizor de film și realizator TV a povestit cine a fost ”vinovat” pentru sfârșitul carierei sale din media.
Theodora Videscu decizie incredibilă după 15 ani de media. A ales să se călugărească. Aceasta susține că după ce a cunoscut mai bine frumusețea monahismului a luat decizia de a-și dedica viața bisericii. Până să ajungă stareță la mănăstirea Budești (județul Vâlcea), Theodora Videscu a fost pentru câțiva ani la o mănăstire de maici din Statele Unite, din statul New York, dar și în Israel.
Viața unei vedete de la Pro TV s-a schimbat radical
Citește și: Tudor Chirilă, în rolul unui politician important în „Vlad – Fața întunecată a răzbunării!”, la Pro TV
„Deşi aveam o viaţă duhovnicească, mergeam regulat la biserică, mă spovedeam, mă împărtăşeam etc., nu m-am gândit să mă călugăresc. Până la un moment dat, când am cunoscut mai bine frumuseţea monahismului. Am lucrat la TVR, la Departamentul Arte. M-am ocupat de teatru şi film. A fost o perioadă plină de efervescenţă, imediat după Revoluţie, în care se puteau face lucruri frumoase. Am lucrat apoi la PRO TV, unde am înfiinţat „Departamentul de film documentar”, ajutată de d-l Adrian Sârbu, care era atunci preşedintele televiziunii. Din păcate, acel proiect de a face filme documentare de mare anvergură, coproducţii internaţionale, nu s-a concretizat… Şi-atunci am plecat la Antena 1, unde am fondat un astfel de departament şi unde chiar am făcut filme. Lucrând acolo, mi s-a cerut într-o zi să scriu un scenariu pentru un documentar despre viaţa monahală din România”, spune maica Theodora.
”Am avut şansa să mă întâlnesc cu marii duhovnici ai ţării”
”Am început să mă documentez şi, pe măsură ce strângeam informaţiile necesare, filmam. Am lucrat la acest subiect vreo jumătate de an, în ritm susţinut, aşa cum se face la televiziunile comerciale, unde bugetul e limitat şi timpul întotdeauna scurt. Am mers la toate mânăstirile din România, în ordine cronologică, pe provincii istorice. Cu această ocazie, am avut şansa să mă întâlnesc cu marii duhovnici ai ţării. Şi am făcut un serial de douăzeci de episoade despre istoria vieţii de mânăstire din România, sub titlul „Amintirile unui pelerin”. A fost o perioadă foarte intensă, dormeam numai două, trei ore pe noapte, scriam, călătoream prin ţară, citeam şi făceam interviuri – uneori greu, pentru că mulţi călugări erau reticenţi… Dar toată emoţia aceea a peregrinării prin mânăstiri a început să mă urmărească şi ulterior, ca o boare, ca un halou, şi când puneam capul pe pernă, şi când mergeam pe stradă, şi în redacţie… Mă întrebam mereu de ce mi-a dat Dumnezeu un astfel de subiect şi mă gândeam la vieţile călugărilor pe care i-am cunoscut. Concluzia generală era că viaţa de călugăr e foarte frumoasă, dar şi foarte grea. Încă nu-mi puneam problema că aş putea trăi aşa”, a povestit maica Theodora în Formula AS.