Radu Banciu a fost amendat de Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru o afirmaţie jignitoare la adresa unei jucătoare profesioniste de tenis din SUA. Celebrul om de televiziune trebuie să plătească o sumă considerabilă.

În emisiunea pe care o moderează, Radu Banciu a făcut afirmații jignitoare la adresa celebrei tenismene, Serena William. În acest sens, celebrul om de televiziune a fost amendat de Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării  cu suma de 8000 de lei.

„Serena Williams arată cum sunt maimuţele de la gradina zoologică cu fundul ăla roşu. Dacă peste fundul ăla pui niste nădragi, arată exact cum arată pe teren Serena Williams„.

Citește și: Opinie dura! Radu Banciu, despre Sorina Pintea: Crima este pe același palier cu corupția

Colegiul director arată că sclavia persoanelor de culoare a fost bazată, printre altele, pe comparaţia lor cu maimuţele. În consecinţă, astfel de afirmaţii exprimă o formă de rasism extrem, a stabilit Colegiul cu unanimitate de voturi.

„Gravitatea faptei rezultă din statutul de jurnalist al autorului declaraţiei, conţinutul rasist al afirmaţiei, respectiv din faptul că jurnalistul în cauză a recidivat în privinţa mesajelor discriminatorii”, se arată într-un comunicat al CNCD.