Veste proastă dată de președintele Klaus Iohannis pentru români. Preşedintele Klaus Iohannis consideră că situaţia după redeschiderea şcolilor este bună, dar avertizează că trebuie respectate în continuare restricţiile sanitare.

Veste proastă, restricțiile trebuie respectate în continuare

Declaraţia şefului statului vine după ce a discutat astăzi cu ministrul educaţiei, în contextul în care la doar câteva zile de la reluarea cursurilor cu prezenţă fizică au fost raportate zeci de cazuri de infectare cu coronavirus în rândul elevilor şi profesorilor.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, într-o ieșire publică, că peste două milioane de elevi au reînceput fizic şcoala, de luni, 8 februarie, ceea ce reprezintă peste 70% din totalul elevilor din România, ceilalţi continuându-şi studiile în format online.

Citește și: O jumatate de miliard de euro pentru susținerea procesului de digitalizare a școlilor

Şeful statului a avertizat însă că pandemia nu s-a terminat, chiar dacă ne află într-o fază de platou. A atras atenţia că restricţiile trebuie respectate în continuare şi i-a îndemnat pe români să se vaccineze atunci când le va veni rândul.

Mecanismul European de Redresare și Reziliență va putea ajuta învățământul

În cadrul discuţiei pe care a avut-o astăzi cu ministrul educaţiei, preşedintele României a vorbit şi despre finanţarea învăţământului din fondurile de care ţara noastră va beneficia prin Mecanismul European de Redresare şi Rezilienţă.

În acest context a subliniat că există multe şcoli cu probleme din cauza faptului că sistemul de educaţie nu a fost suficient finanţat şi a precizat că banii europeni pot fi invesiţi în digitalizare, modernizarea unităţilor de învăţământ, dar şi în introducerea concepului de “şcoli verzi”.