Vedete care și-au prevăzut moartea și au lăsat bilete de adio. Unele dintre cele mai mari nume din istoria muzicii, și nu numai, au presimțit că vor muri și au lăsat bilete de adio apropiaților. Ce se ascunde în mintea lor? Psihologii au răspunsul.

Cornel Galeș a murit și a lăsat un bilet de adio. Uite alte trei vedete care au procedat identic. Mădălina Manole, cântăreața care s-a sinucis de ziua ei, în iulie 2010, exact în ziua în care împlinea 43 de ani. Robin Williams, regretatul actor care avea probleme cu drogurile și suferea de depresie. Și Amy Winehouse, artista care le-ar fi spus în repetate randuri fanilor ca simte cum moartea îi bate la ușa.

Vedetele și-au prevăzut moartea

Citește și: Consumi cafea? Descoperire uimitoare. Uite ce beneficii îți poate aduce

Cu câteva ore înainte de a muri, soțul regretatei cântărețe de muzică populară, Ileana Ciuculete,  și-a prevăzut moartea și lăsat în bucătărie un mesaj.

„Cornel și-a lăsat în bucătărie, pe borsetă, scris pe o bucățică de hârtie: persoană de contact: nașa Doina, și numărul meu de telefon. Așa a găsit și poliția numărul meu și m-a sunat. Însă eu am crezut că e o glumă proastă și am închis. și așa a sunat poliția, prinrte acte, ea a crezut că e o glumă proastă, a închis telefonul. Au revenit printr-un translator și mi-au comunciat inclusiv număruld e cadavru, iar atunci am înțeles că totul era real”, a declarat Doina Belu, nașa fostului soț al Ilenei Ciuculete.

De ce își lasă vedetele mesaje de adio prin bilețele. Psihoterapeutul Lucian Negoiță a dat toate explicațiile referitoare la mesajele lăsat înainte de  gestul necugetat făcut de oameni.

„Pot fi metode altruiste sau egoiste. Pot fi comportamente prin care să motiveze gestul familiei, ușurând puțin prin actul înțelegerii această alegere. Unele bilete, scrisori de adio pot fi considerate metode de acuzare, de pedeapsă pentru cei apropiați și după moarte.

– Ce comportamente ale apropiaților noștri ar trebui să ne dea de gândit? Există un tipar al sinucigașului?
Izolarea, retragerea din comunitate, grupuri.
– Schimbarea comportamentelor obișnuite, legate de profesie, roluri parentale, cele sociale. Neimplicarea în aceste roluri poate fi un semnal.
În rândul persoanelor care activează în domeniile sănătății poate să apară burnout-ul, extenuarea, consumul profesional. În unele cazuri sinuciderea este o consecință, însoțită fiind de depresie.
– Atitudinile depresive, prezența unor emoții cum ar fi tristețea, melancolia.
Anumite gânduri, convingeri negative. Împărtășirea acestora cu cei dragi sau prieteni, colegi.
Comportamente demonstrative, amenințări, șantajuri emoționale”.