Vântul puternic a produs pagube în mai multe regiuni din ţară, care se află sub avertizări meteo. Rafalele puternice au doborât arbori şi a fost întreruptă energia electrică.

Reporter Rador, Constanţa Comănici: Echipele de intervenție ale CFR acționează la această oră pentru a remedia defecțiunile produse de vânt între Timișul de Sus și Predeal. În urmă cu câteva ore a fost reparată linia de contact de pe firul 1, distrusă de rafale, și urmează să se reia circulația feroviară a celor șapte trenuri care au staționat temporar în această dimineață.

Totodată, echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Covasna au intervenit în cursul dimineții pentru a degaja mai mulți arbori doborâți de vânt în zona Târgu Secuiesc.

Citește și: Buzau. Cursurile au fost suspendate! Rafalele de vant au depasit 80 km pe ora

La Întorsura Buzăului copacii au avariat liniile de energie electrică, iar până la finalizare intervenției Electrica a oprit furnizarea energiei pe trei străzi. Şi în municipiul Sfântu Gheorghe pompierii militari au tăiat și înlăturat un brad căzut pe o stradă.

Amintim că până la ora 18:00 în toată România sunt în vigoare coduri roșii, portocalii și galbene de vânt puternic.

La munte, rafalele vor depăși 90-120 km/oră, iar în Carpații Meridionali și de Curbură, la peste 1.500 de metri, chiar 180 de km/h, viscolind zăpada. În Moldova, nordul Dobrogei și în Transilvania vântul va sufla cu 70 de km/h, chiar cu 90 de km/h.