După șase ani departe de televiziune, Vacanța Mare este la un pas de revenirea pe TV, cu un sezon nou, la Kanal D. „Încă nu am semnat, dar este 99% sigur”, a declarat Mugur Mihăescu pentru paginademedia.ro. „Mai mult ca sigur semnăm. Primul lucru este semnătura, apoi voi putea da detalii”, a spus el.
“Va fi ca în studenție. Eu unul așa o să o fac: Just for fun. Pentru mine o fac, în primul rând. Partea financiară nu e cel mai important lucru”, a spus el.

In prima parte a anului 2007, Vacanta Mare s-a mutat de la Pro Tv la Kanal D insa proiectul nu s-a bucurat de acelasi succes pentru ca in aprilie 2009 contractul dintre cele doua parti sa se incheie.
Kanal D a difuzat în acest an sezoane mai vechi cu trupa de umor, sub numele „Noră pentru Leana”. În luna mai, reluările „Noră pentru Leana” au obținut o medie de audiență în mediul urban de aproape 300.000 de telespectatori pe minut (2,9%).
Pentru acest sezon nou, Vacanța Mare va filma cu o echipă extinsă. Deja au fost făcute castinguri, coordonate de Radu Pietreanu.

Personaje cunoscute create de grupul Vacanta Mare:

Garcea – interpretat de Mugur Mihaescu – prezinta imaginea politistului rutier incult ce ii ameninta intodeauna pe cei din jur

Leana si Costel – prezinta o familie de tarani din Sadova formata din Leana (Mugur Mihaescu), Costel (Radu Pietreanu), Axinte (Florin Petrescu) si Lila (Mirela Stoian).

Crapu si Menumorut
– doi dintre cei mai versati hoti

Boier Moflea si Voda – Mugur Mihaescu & Radu Pietreanu – prezinta o imagine ironica a domnitorului Stefan cel Mare si a unuia dintre boierii sai – Moflea.

Ungurul si Ardeleanul – un maghiar pe nume Istvan Pisti Kopefalagyi (Mugur Mihaescu) – reprezentantul minoritatii maghiare, cel care se vaita intodeauna Europei ca este nedreptatit in Ardeal si un ardelean getbeget – baciul Gheorghe (Radu Pietreanu).