Va mai amintiti de Melanie Hamilton? Olivia de Havilland, actrita care a jucat in ‘Pe aripile vantului’ a implinit 103 ani 

Olivia de Havilland, actriţa care a jucat în filmul „Pe aripile vântului/ Gone with the wind”, a implinit onorabila vârstă de 103 de ani.

A fost remarcată de regizorul Max Reinhardt

Olivia Mary de Havilland a adunat în cariera sa două statuete şi trei nominalizări Oscar. Actrița a fost remarcată de regizorul Max Reinhardt în „Visul unei nopţi de vară” de William Shakespeare, când avea 18 ani.

A semnat un contract pe cinci ani cu studiourile Warner Brothers

Citește și: Ramona Bădescu: „Sunt într-o exclusivitate dedicată băiețelului meu!”

Reihardt a angajat-o pentru o adaptare filmată, semnând un contract pe cinci ani cu studiourile Warner Brothers. În anii următori, Olivia de Havilland va apărea în „Căpitanul Blood/ Captain Blood” (1935), alături de necunoscutul australian, Errol Flynn. Cei doi au devenit cuplul cel mai cunoscut pe ecran. Au urmat, alături de Errol Flynn, opt filme, între care „Atacul brigăzii uşoare/ The Charge of the Light Brigade’ (1936) şi „Aventurile lui Robin Hood/ The Adventures of Robin Hood” (1938), anunţă News.ro.

„Pe aripile vântului” a fost recompensat cu nouă premii Oscar

În 1939, Olivia de Havilland a jucat în „Gone with the wind/ Pe aripile vântului”, unde a interpretat rolul lui Melanie Hamilton, cea care va deveni soţia lui Ashley Wilkes (interpretat de Leslie Howard), iubit de Scarlett O’Hara (Vivien Leigh). „Pe aripile vântului” a fost recompensat cu nouă premii Oscar şi a avut cele mai mari încasări din acea vreme.

In ce filme a mai jucat Olivia de Havilland

Actriţa a mai jucat în filme celebre precum „Dublă enigmă/ The Dark Mirror” (1946), „Verişoara mea Rachel/ My Cousin Rachel” (1952) şi în thrillerul psihologic „Secretul verişoarei Charlotte/ Hush… Hush Sweet Charlotte” (1964), alături de Bette Davis.

În 2015, Olivia de Havilland a realizat un interviu pentru publicaţia Entertainment Weekly şi spunea că celebrul film „Pe aripile vântului” l-a văzut de 30 de ori.