Urmează răzbunarea reginei? Meghan și Harry au trecut la acțiune. Breaking news în Casa Regala

Prințul Harry și soția sa, Meghan Markle, au anunțat, miercuri, că renunță la rangul de membri „seniori” ai Casei regale britanice. Cei doi au trecut la acțiune fără să se consultat cu regina Elisabeta a II-a și cu prințul William, relatează BBC.

În declarația lor, Harry și Meghan au spus că au luat decizia „după multe luni de reflecție și discuții interne”.

Urmează răzbunarea reginei? Palatul Buckingham a primit vestea cu „dezamăgire, mai anunță sursa citată.

Citește și: Un nou scandal zguduie Casa Regală. Tronul Reginei Elisabeta se clatină?

Reacția oficială a fost foarte scurtă: „ Discuțiile cu ducele și ducesa de Sussex sunt într-un stadiu incipient. Le înțelegem dorința de a avea o abordare diferită, dar acestea sunt chestiuni complicate care vor dura mult”, arată un comunicat al Palatului Buckingham.

Aceștia au spus că intenționează „să facă un pas înapoi ca membri„ seniori ”ai Familiei Regale și să lucreze pentru a deveni independent din punct de vedere financiar”.

Ei intenționează să își împartă timpul între Marea Britanie și America de Nord, în timp ce „continuă să ne onorăm datoria față de regină, Commonwealth și patronatele noastre”.

“Acest echilibru geografic ne va permite să-l creștem pe fiul nostru cu o apreciere pentru tradiția regală în care s-a născut, oferind în același timp familiei noastre spațiul pentru a ne concentra pe următorul capitol”, a spus cuplul.