UPDATE la plăcinte cu MERE. Gospodinele din România trebuie să încerce ultima rețetă care face ravagii în patiseriile din toată lumea.

Ingrediente necesare pentru plăcinta cu mere:

650 gr făină
3 ouă
300 gr unt
7 linguri de zahar (de 3 ai nevoie pentru foaie)
7 linguri smântână / lapte / bors / iaurt
1 păstaie de vanilie
10 mere

scorțișoară

Mod de preparare:

Se cerne făina și se amestecă cu cele trei linguri de zahar. Adauga untul și frământă bine. Încorporează zaharul vanilinat, galbenușurile și laptele (sau borsul, smântâna). Omogenizeaza. Framanta din nou aluatul, dupa care bagă-l la rece cât timp te ocupi de umplutura.

Citește și: Reteta miraculoasa pentru sanatate: Cel mai simplu leac de pe pamantul acesta

Umplutura:
Curăță merele de coajă și da-le pe razatoarea mare. Bate  albușurile spumă cu sarea, apoi adaugă zaharul. Omogenizează.
Albușurile se pun peste mere si presară scorțișoara. Dupa ce ai omogenizat, pune merele intr-un vas și lasa-le la foc potrivit, sa se caleasca câteva minute.

Mod de asamblare:

Unge și tapetează o tavă cu putin ulei și făină. Împarte aluatul în două părți egale și trece cu sucitorul peste fiecare. Pune o foaie în tavă, acoper-o cu umplutura de mere, apoi urmeaza a două foaie.

Deliciasa plăcintă  se coace în cuptorul încins în prealabil la 160 de grade Celsius, pentru circa 35-45 de minute.

Poftă bună!

Sursă foto: retetemerisor.ro