E un român de succes în America Latină, iar de curând a fost solicitat să facă ceva exotic. Nu e sexy, dar e un tip simpatic.

Cel puțin așa se autodescrie Radhu – pe numele adevărat și nu de scenă Radu Radu Dobîrcianu. În America Latină s-a lansat mai întâi ca și un pop-star, “alături de cei mai buni”, după cum declară de câte ori i se oferă ocazia.

În ţara noastră, Radhu, rămâne cotat drept singurul cântăreţ de cumbia. Ca reper despre ce vorbim, cumbia este un stil muzical originar din folclorul Columbian. Un stil cu care formația Rafaga a înregistrat cu ani în urmă un mare succes la noi în țară. A trecut ceva timp de când se scria despre el că e singurul român care cântă cumbia și muzică ranchera cu mariachi. Acum e ceva mai mult. Adică povestea lui de artist a devenit ceva mai mult, pe plai latino-american. În prezent Mexicul este a doua țară pentru el, după cum se exprimă. Și e primit cu căldură și în Argentina. Aceasta de când e mai mult conectat cu America Latină, cu producători de acolo. Recent Radhu a fost invitat la mai multe emisiuni de radio si televiziune în Palma de Mallorca, unde s-a remarcat.

Român de succes cu producători creativi

Citește și: Consumi cafea? Descoperire uimitoare. Uite ce beneficii îți poate aduce

Interpretul filmează în România un nou videoclip. Producătorii i-au solicitat lui Radhu ceva…exotic. Și anume să se “zbenguie” prin zăpadă în videoclip. Imaginile cu zăpadă din România fiind un lucru exotic pentru America Latină. Radhu a lansat deja piesa „Sin tu amor” care are succes în țările latine. Producatorii argentinieni i-au cerut zăpadă și arhitectură europeană pentru promovarea noului single în America Latină.

Născut la Ploiești pe 24 octombrie 1986, Radu Dobîrcianu începe să cânte de mic. În 1998, la vârsta de 12 ani, înregistrează primul CD cu muzică latino internațională în limba spaniolă. Sub îndrumarea compozitorului Laurențiu Matei, soțul cântăreței Nico (Nicoleta Matei). Apoi debutează pe scena Teatrului Toma Caragiu din orașul său natal. În 2005, intră în concursul Demonstrația, emisiune moderată de Wilmark și Dj Escu. Timp de 3 săptămâni a fost în top, până când a câștigat concursul și a ajuns pe compilația „Pro Fm” din 2005. Din 2005, au urmat numeroase apariții în presă, dar și participări la diferite posturi de televiziune. Atât în cadrul diverselor emisiuni de divertisment din România, cât și în cele America Latină. Pe lângă lucruile de imagine pe care toți artiștii le fac, Radhu își încântă publicul cu noi piese muzicale. “Cânt muzică tropicală, trăiesc o viață tropicală, iar publicul meu este vesel și de drăguț”. Drăguț, nu?