Unde se află cei mai murdari bani din lume. La propriu. Avertismentul devastator al cercetătorilor

Unde se află cei mai murdari bani din lume. La propriu. Avertismentul devastator al cercetătorilor
Unde se află cei mai murdari bani din lume. La propriu. Avertismentul devastator al cercetătorilor
Autor:

Situația este cât se poate de serioasă, așa că aceia care utilizează aceste bancnote trebuie să se spele pe mâini, după aceea. E bine pentru sănătatea lor.

Studiul despre care vom discuta în continuare a fost realizat în Olanda.

Rezultatele acestor cercetări au fost încununate cu premiul IG Nobel al Universității Harvard. Deci lucrurile sunt foarte serioase.

Ca atare, să vedem ce au realizat Andreas Voss, cercetător în prevenirea infecțiilor de la Universitatea Radboud din Olanda, alături de care s-au aflat fiul său, și el cercetător, dar și un coleg al acestora, Thimoty.

Ei au studiat o serie întreagă de bancnote de pe mapamond, începând cu dolarul, atât cel american, cât și cel canadian, euro, kuna croată, rupia indiană și dirhamul marocan, ca să dăm numai câteva exemple.

Ce au vrut ei să vadă este legat de materialul din care sunt făcute bancnotele. Și, aici e cel mai important, dacă acest material reține bacterii și în ce proporție.

Ei bine, o să vă spunem, așa cum anunță portalul www.tvr.ro, că cei mai murdari bani, la propriu, sunt cei românești.

Asta arată studiul de față. Concret, arată experții, bancnotele noastre au o structură polimerică asemeni unui teren propice pentru creșterea și transmiterea de agenți patogeni.

Banca Națională a României a reacționat. Aflăm deci de cele declarate de purtătorul de cuvânt al instituției, Dan Suciu.

Conform acestuia, bancnotele noastre reprezintă o premieră în Europa, fiind realizate din polimer. Cel mai mare avantaj e că sunt foarte greu de falsificat.

Nu vă rămâne, așadar, dragi români, decât să trageți propria voastră concluzie.

Sfatul e de la sine înțeles. De fiecare dată când puneți mâna pe bani, spălați-vă bine pe mâini.

A doua variantă ar fi să utilizați numai cardul bancar.

Ultimele stiri

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

[wysija_form id="7"]

X