Nu o dată vi s-a întâmplat să rămâneți fără semnal la telefon. De acum înainte, aveți posibilitatea să știți de la bun început ce operatori oferă cel mai bun semnal și în ce zone anume, ca să nu mai fiți luați prin surprindere de situații neplăcute.

Anunțul a fost făcut azi de Sorin Grindeanu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, după cum relatează Agerpres.

Iată că de azi românii au la dispoziție aplicația www.aisemnal.ro.

“Începând de azi, ANCOM pune la dispoziţia celor interesaţi o hartă interactivă pe care toţi românii pot verifica zonele în care au semnal mobil şi operatorii cu cel mai bun semnal.

Citește și:

Vă prezint aisemnal.ro, un instrument unic la nivel mondial, realizat integral fără niciun fel de inputuri, de către echipa ANCOM.

Spre deosebire de aplicaţiile existente, aisemnal.ro nu se bazează pe simulări, nu conţine informaţii transmise de către terţi, iar valorile reflectate nu sunt obţinute în condiţii de laborator.

România are o hartă obţinută pe baza informaţiilor din teren obţinute de către echipele ANCOM, care au mers în localităţi cu mai mult de 10 locuitori”, a descris șeful ANCOM esența proiectului.

Practic, echipele ANCOM au străbătut o suprafață de nu mai puțin de 240.000 de kilometri, ca să adune toate datele, conform aceleiași surse.

Citește și:

“Nu a fost o muncă uşoară, nu au fost condiţii simple de muncă. Echipele ANCOM au acoperit mai mult de 240.000 de km.

Elaborând acest instrument independent, ANCOM a creat un reper al calităţii pentru utilizatori, care sunt invitaţi să acceseze aisemnal.ro înainte de a achiziţiona serviciile de telecomunicaţii de la vreun operator.

Aplicaţia este pe cât de utilă, pe atât de uşor de folosit.

Intrăm pe www.aisemnal.ro, selectăm operatorul care ne interesează şi selectăm tehnologia care ne interesează – 2G, 3G sau 4G.

Astfel, utilizatorii vor avea o imagine corectă a acoperirii cu semnal mobil.

Citește și:

Sunt absolut convins că aisemnal.ro va fi util şi operatorilor din România şi îi invităm să-l folosească.

Pentru popularea hărţii măsurătorile au fost efectuate în perioada mai – august 2019 în peste 13.000 de localităţi din România”, a mai spus Sorin Grindeanu.

Munca aceasta însă nu s-a terminat. Măsurătorile semnalului de telefonie mobilă vor continua, pe măsură ce rețelele se dezvoltă și se extind.

“Să ştiţi că este o muncă titanică pe care colegii mei au făcut-o în ţară, pentru ca utilizatorii şi operatorii să aibă la dispoziţie un instrument nepărtinitor.

Toată lumea îl poate folosi gratuit. Sunt convins că în ultima perioadă aţi observat eforturile Autorităţii pentru promovarea intereselor utilizatorilor de servicii telecom, şi asta pentru că noi credem că un utilizator informat este mai puternic în relaţia cu furnizorii.

Chiar şi atunci când calculăm tarife de terminare, ne gândim tot la beneficiul utilizatorului mizăm.

Facem întotdeauna o analiză de tipul cost-beneficiu. Anul 2020 va fi un punct de inflexiune în sectorul telecomunicaţiilor din România.

Vom vedea schimbări de paradigmă şi de abordare, vom beneficia de primele utilizări ale tehnologiei 5G şi ne vom bucura de servicii noi.

Trebuie să avem înţelepciunea să utilizăm toate aceste schimbări în folosul nostru”, a conchis Grindeanu.