Una dintre cele mai indragite prezentatoare TV din EPOCA DE AUR a rupt tacerea: “Publicul vrea si altceva decat cancanuri ieftine si vulgaritati.”

Seducătoarea prezență blondă, cu voce caldă și zâmbet luminos, de pe micile ecrane, în anii comunismului, a rămas în amintirea publicului drept una dintre cele mai frumoase crainice ale televiziunii de stat.

In cadrul unui interviu acordat Marinei Almasan, pentru femeide10.ro, Cristina Bota si-a adus aminte de perioadele memorabile ale carierei sale din televiziune. In acelasi interviu, celebra crainica din Epoca de Aur a vorbit si despre problemele cu care se confrunta Televiziunea Romana.

Citește și: Marina Almășan, AFIRMAȚIE TULBURĂTOARE! Prezentatoarea TV și-a uimit prietenii și apropiații

”Nu e ușor, într-adevăr. S-au perindat prin fruntea instituției oameni feluriți : scriitori, oameni de cultură, activiști de partid, chiar și niște iluștri anonimi. Dar parcă e din ce în ce mai rău.  De ce se vrea, oare,  distrugerea televiziunii? Am lucrat în ultima perioadă la TVR internațional.  Ce sansă nebună,  să poți să le transmiți românilor din afară câte ceva din tot ce își doresc ei , ceva de care le e dor, pentru că le este dor, de fapt,  de țara lor.    În România nu se prinde postul. În străinătate postul transmite mai mult reluări  și , că atare, sunt tot mai puțini oameni care lucrează acolo, în redacție.. Mi-a plâns sufletul…

După Revoluție au venit să conducă televiziunea regizori de renume, scriitori, oameni de cultură dar și neaveniți. Câte speranțe, câte regrete, câți bani cheltuiți aiurea, pe nu se știe ce…Imi pun și eu intrebări : de ce s-a desfintat canalul cultural? de ce nu mai avem emisiuni de artă și cultură? de ce s-a pierdut licență pentru transmiterea Festivalului George Enescu?(…) Oare un șef, un conducător al unei astfel de instituții, care aparține de fapt unui popor, nu trebuie să-și cunoască oamenii, să stea de vorba cu ei, să știe să fie un bun manager, și, în primul rând, să iubească televiziunea, și să vrea că ea să corespundă tuturor categoriilor sociale, tuturor gusturilor? Dar înainte de toate, trebuie să știe că o televiziune publică este o scoală pentru toți, un ghid, un reper în care trebuie să crezi”,a mărturisit Cristiana Bota.

Îmi amintesc cum, pe vremea mea, în televiziune se făceau cursuri de limbi străine pentru cei interesați, că să putem prezența profesionist textele explicative de la concerte, serate muzicale. Azi constat că abia își mai trag sufletul emisiuni că “Teleenciclopedia”,  “Profesionistii”,  “Garantat 100%”   “ Vedetă populara” . Și asta numai pentru că la ele se uită oamenii, pentru că telespectatorii au nevoie de ele, pentru că publicul vrea și altceva decât cancanuri ieftine și vulgarităti.  Ratingul se câștiga prin educație,  încetul cu încetul,  prin educarea tinerilor. Asta e misiunea noastră, a postului public”a mai spus Cristiana Bota