Un român depistat pozitiv cu noul coronavirus este internat pentru tratament într-un spital de specialitate din Japonia.

El se afla pe o navă de croazieră pe care mai sunt și alți români, a precizat pentru Radio România Actualități președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila:

Alexandru Rafila: “Din păcate, infecţia acolo s-a întins, peste 200 de persoane sunt infectate, având în vedere că erau 17 români, dintre care doi pasageri şi 15 membri ai echipajului, sigur că exista un risc şi vedeţi că s-a şi concretizat, a apărut un caz de infecţie la un cetăţean din ţara noastră.

Citește și: Şapte cetăţeni ruşi au părăsit vasul Diamond Princess. Ce s-a intamplat cu acestia!

Este internat într-un spital specializat din Japonia atât pentru tratament, pe de o parte, cât şi pentru izolarea pentru pasageri sau echipaj, pentru că aceasta este măsura tipică de prevenire a transmiterii, persoanele infectate sunt scoase din colectivitate şi sunt îngrijite în mod separat.”

Între timp, Japonia a confirmat astăzi primul deces provocat de noul coronavirus. Ministrul japonez al sănătății a anunțat că este vorba despre o femeie de 80 de ani care locuia într-o zonă din apropiere de Tokyo. În cazul ei confirmarea prezenței virusului a fost făcută postmortem, transmite Reuters.

Peste 1.300 de persoane au decedat până acum din cauza coronavirusului din China, aproximativ 60 de persoane fiind infectate inclusiv în șapte țări din Uniunea Europeană.