Un nutritionist de top a dezvaluit obiceiul BANAL care iti distruge silueta. Iata cum poate fi evitata GRESEALA!

In cadrul unui interviu acordat pentru DCnews, Anca Hancu, medic nutritionist, a dezvaluit care sunt regulile pe care trebuie sa le respectam cu sfintenie pentru a avea un stil de viata sanatos.

Potrivit spuselor sale, un lucru esential pentru a avea un stil de viata sanatos este evitarea stresului. Pe langa efectele nocive pe care le are asupra organismului, stresul ne face sa mancam in cantitati mai mari, deci pe fond nervos. Rezultatul? Ingrasarea.

„De multe ori, mâncarea este folosită ca și factor de destresare, ca să spun așa. Pe mine mă întreabă pacienții ce să mănânce când sunt stresați. Și mereu le-am spus că pe stres nu mâncăm! Dacă acasă e praf pe mobilă, ștergem praful nu dăm cu parfum. Deci, atunci când suntem stresați, trebuie să găsim soluții de alinare a stresului”, a spus Anca Hancu, pentru Dcnews.

Citește și: Nutritionist celebru: "Nu s-a inventat nimic mai echilibrat in materie de nutritie"

In cele mai multe cazuri, persoanele stresate au nevoie sa faca mici modificari in viata de zi cu zi, iar rezultatele sunt notabile.

„Sport, diverse tehnici de relaxare, dar nu mâncăm. Pentru că nu e firesc să mănânci decât atunci când îți este foame. Trebuie să îți cunoști emoțiile, să răspunzi la emoțiile tale conform cu ceea ce reprezintă ele și mâncarea să o păstrezi pentru momentul în care ți-e foame. Să știi să mănânci cât de cât ordinat, în așa fel încât, n-am spus oră fixă, am spus ore, intervale orale, în așa fel încât corpul tău să se obișnuiască cu un prânz, cu o cină, cu micul dejun, și această ordine va contribui la un echilibru în viață”, detaliaz nutritionistul.