Un nutriționist celebru spulberă tot ce știai despre ALIMENTAȚIA SĂNĂTOASĂ! Pe baza unor cercetări s-a stabilit că jumătate dintre români sunt obezi sau supraponderali, însă mulți dintre ei nu reușesc să dea jos nici măcar un gram. De ce? Pentru că nu știu ce înseamnă cu adevărat un stil de viață sănătos și cum se construiește el.

Într-un interviu în exclusivitate pentru DC News, cunoscutul medic nutriționist Anca Hâncu, a explicat ce înseamnă un stil de viață sănătos.

„Unii dintre noi am fost norocoși, am avut o mamă, o bunică, am învățat din familie fără să vrem un stil de viață sănătos pe care îl adoptăm cu plăcere și în mod natural. Însă foarte mulți dintre noi, prinși în vrejul unui stil de viață haotic, al unui stil de viață stresant, uităm sau nu mai știm să ne comportăm cum este potrivit, de fapt, pentru corpul nostru. Pentru că stilul de viață sănătos înseamnă de fapt un stil diferit al fiecărei persoane și adaptat felului ei de a fi. Și atunci ajungem să avem multe dereglări, ajungem la supragreutate, la obezitate”, a explicat dr. Anca Hâncu.

Citește și: Dieta Andrei. Cum a slabit artista 15 kilograme!

Facem o mare greșeală: cu internetul plin de diete și mituri despre „alimentația sănătoasă”, unul mai năstrușnic decât altul, ne gândim că nu avem de ce să cerem sfatul specialiștilor. Spre exemplu, unul din marile mituri legate de diete spune că e suficient să tai o treime sau o jumătate din ce mănânci într-o zi ca să pierzi kilograme fără mare greutate. Medicul nutriționist Anca Hâncu spune însă că nu e chiar așa.