A fost emis un nou cod portocaliu de viscol. Acesta este valabil pentru 18 judete din tara.

De aproximativ două ore este vigoare un nou cod portocaliu de viscol, valabil pentru 18 judeţe din ţară. Va rămâne valabil până la ora 12:00 şi va afecta zone din estul Munteniei, sudul Moldovei şi din Dobrogea.

Ce spune meteorologul Mihăiţă Huştiu, de la Administraţia Naţională de Meteorologie, potrivit Rador.

Vizează rafale ale vântului ce vor mai depăşii 80 km/oră

Mihăiţă Huştiu: Pe parcursul nopţii ce a trecut, vremea a fost severă în partea de sud-est a ţării, urmând ca judeţele din estul Munteniei şi din Dobrogea, plus Carpaţii Meridionali să rămână până spre orele prânzului într-un cod portocaliu, ce vizează rafale ale vântului ce vor mai depăşii 80 km/oră, iar, la munte, peste 100 km/oră, iar ninsorile, treptat, vor slăbi din intensitate şi se vor restrânge către extremitatea de sud-est a teritoriului, urmând să înceteze către orele amiezii.

Când se va produce îmbunătăţirea vremii?

Citește și: Coronavirus Romania. Cum arata informatiile de ultima ora!

Mihăiţă Huştiu: Trebuie să menţionăm că şi noapte ce vine şi pe parcursul zilei de vineri vor mai fi ninsori slabe cantitativ în nordul, centrul ţării – în primă fază, apoi şi în regiunile sudice şi sud-estice, temperaturile urmând să scadă simţitor după acest interval, vremea devenind geroasă, mai ales sambătă dimineaţă sau duminică dimineaţă, dar în weekend ne aşteptăm ca vremea să fie frumoasă.

Până la ora 15:00 este în vigoare şi un cod galben de intensificări ale vântului şi zăpadă spulberată în judeţele Bacău, Vaslui, Teleorman şi Giurgiu. În aceste zone, temporar va mai ninge, iar vântul va prezenta intensificări.