Un medic celebru spulbera toate miturile: „Mintea este cea care determină starea de boală și o întreține.” Cum reusim sa ne vindecam?

Statisticile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii despre starea de sănătate a omenirii, şi mai ales despre viitorul, ei sunt din ce în ce mai alarmante. Ce boli ne bântuie, cum le dăm de capăt, dar, mai ales, cum le împiedicăm să ajungă la noi, în corpul nostru înainte de fatalitate… sunt întrebări pe care ni le punem cu toţii, inconştient sau nu.

Medicina modernă caută soluții globale, dar știe că ele sunt eficiente doar aplicate individual. Medicina personalizată este răspunsul la astfel de căutări. În România, unul dintre cei mai apreciaţi medici este dr. Florin Ioan Bălănică. El este specialist în Medicină Personalizată, Nutriție și Nutrigenomică, membru al Academiei Americane de Nutriție și Dietetică, cea mai importantă organizație mondială a specialiștilor din domeniu.

Citește și: Rona Hartner a invins cancerul! Iata secretul sau: "Beam pe stomacul gol"

Într-un interviu acordat, în exclusivitate, Doctorul zilei și Evenimentul zilei, specialistul spune lucrurilor pe nume. Enunță adevăruri fără a se ascunde în spatele unor termeni medicali greu de înțeles pentru publicul larg. Am vorbit despre bolile secolului, despre pacienţi delăsători sau medici iresponsabili, despre bolile metabolice cu care ne „hrănim” zilnic, cu alte cuvinte – despre starea de sănătate a naţiunii, între realitate şi mit!

Românii, locul 1 la mortalitate în urma bolilor cronice

– Doctorul zilei: De ce se îmbolnăvesc oamenii?

– Dr. Florin Ioan Bălănică: Oamenii se îmbolnăvesc pentru că au o perspectivă eronată asupra vieţii de zi cu zi. Trăim la întâmplare, privim sănătatea doar din perspectiva bolii şi aşteptăm, parcă, să vină cineva să ne dea sau să ne aducă sănătate. Am pierdut parcă şi bunul simț al omului simplu şi responsabil, iar legătura cu natura o mai regăsim doar în benzile desenate.

Citeste continuarea AICI.