Jurnalistul Val Vâlcu analizează anunțul făcut de premierul Viorica Dăncilă la o recentă ședință a PSD în legătură cu felul în care acest partid va acționa în timpul audierilor noilor miniștri propuși în Cabinetul liberal.

Jurnalistul consideră, conform www.dcnews.ro, că liberalii au două posibilități. Fie să aducă în Parlament, în calitate de miniștri, oameni grei și care au capacitatea de a-și expune clar programul de guvernare, fie să numească niște începători în ale politicii, dar care vor risca să fie spulberați în timpul audierilor.

În esență, consideră jurnalistul, liberalii trebuie să clarifice problema cea mai arzătoare în acest moment. Anume dacă vor aplica în continuare programul de guvernare al PSD, a legilor din timpul guvernării de stânga, în speță de creștere a salariului minim și a pensiilor.

Citește și:

Dacă nu, să spună clar că vor tăia salarii și pensii, în conformitate cu unele declarații bombastice ale unor lideri liberali.

Asta e de clarificat la audierile miniștrilor liberali din Parlament, arată comentatorul.

”Din declarațiile publice, nu vor fi tăiate pensiile și salariile crescute de PSD, creștere nesustenabile în viziunea PNL, în urmă cu o lună.

În al doilea rând, se aplică legile. Practic, Guvernul Orban vine ca să aplice programul de guvernare al PSD.

Spuneau că e nenorocire, că e jaf, dar au declarat că nu le vor tăia.

PNL fie aplică programul de guvernare al PSD, fie, dacă nu, să declare că vor tăia pensii și salarii, că vor stopa PNDL și celelalte programe de investiții.

Citește și:

De aia va fi măcel în Parlament, la audierile miniștrilor.

Sarabanda declarațiilor lui Cîțu, Roman și a celorlalți comunicatori se bate cap în cap cu realitatea economică și cu agenda politică.

Dacă vor continua creșterile stabilite pentru pensii și salarii, asta înseamnă că PNL vine la guvernare ca să aplice programul PSD.

Și asta se va vedea la audierile miniștrilor, care trebuie să spună concret ce vor face și să explice miracolul celor cinci pâini și doi pești, deci cum nu erau sustenabile până la 10 octombrie și din 10 octombrie au devenit sustenabile” a spus Val Vâlcu.