Premierul interimar Viorica Dăncilă ar putea să se afle azi pentru ultima zi în calitatea executivă din Palatul Victoria.

Mambrii Cabinetului pe care îl conduce s-au reunit, într-o ședință, arată portalul www.dcneus.ro.

Cu această ocazie, lidera PSD a transmis un mesaj adresat lui Ludovic Organ, premierul desemnat.

Declarația însă face referire și la modul în care noul Guvern vrea să treacă de Parlament, având în componență trei miniștri care au fost respinși în comisii.

„Ne aflăm în fața unei premiere, în sens negativ, prin faptul că se cere Parlamentului votul de învestitură pentru o echipă din care nu mai puțin de trei dintre miniștrii audiați au fost respinși în Comisiile de specialitate.

Citește și:

Chiar dacă regulamentul prevede că avizul motivat al acestor Comisii este consultativ, e o problemă de responsabilitate asumată cu privire la potențialul miniștrilor propuși de a gestiona portofoliul la care aspiră.

Am toată încrederea în evaluarea Comisiilor de specialitate și consider că avizul negativ dat în cazul a trei miniștri propuși pentru portofolii importante ar fi trebuit să-i dea de gândit domnului Orban și să vină cu alte propuneri.

Dar nu, după ce ne-au prezentat un program de guvernare improvizat, fără vreo legătură cu prioritățile românilor, Klaus Iohannis și PNL insistă să instaleze la Palatul Victoria această echipă improvizată.

Citește și:

Orice argument politic adus de acești domni pentru a nega evidența nu este decât o dovadă în plus a amatorismului.

Așteptăm votul colegilor parlamentari cu încrederea că vor pune în prim plan soarta țării și a românilor”, a conchis Viorica Dăncilă.