Ultimă oră. Vreme rea în țară. Trafic îngreunat, din cauza zăpezii

Ultimă oră. Vreme rea în țară. În zona de munte din nordul României ninge, iar traficul este îngreunat. Potrivit corespondenţilor Rador, se circulă cu dificultate în judeţele Botoşani, Cluj, Maramureş, Mureş şi Sălaj, iar angajaţii de la Drumuri acţionează pentru degajarea şoselelor.

Ultimă oră. Pentru jumătatea de nord a României mai este în vigoare până mâine dimineaţă la ora 10:00 în vigoare o informare meteo de precipitaţii, ninsori la munte, vânt puternic pe creste şi vreme rece. Pregătiri de iarnă se fac şi în restul ţării, în judeţul Constanţa.

Citește și: Circulaţie îngreunată în București din cauza zăpezii! „Şoferii sunt nişte nesimţiţi...”

Regia Autonomă de Drumuri şi Poduri anunţă că are la dispoziţie suficiente utilaje grele, materiale antiderapante şi personal: „Prin achiziţionarea acestor zece autocamioane noi dotate cu lamă şi sărăriţă, va creşte în primul rând viteza de reacţie privind deblocarea drumurilor judeţene. Sunt utilaje noi, care execută activitatea de deszăpezire cu o viteză mult mai mare decât utilajele vechi. Costurile sunt reduse cu 40%”, anunță directorul Lucian Lungoci.

Vine IARNA. Frigul lovește cea mai mare parte a Ungariei

Meteo. Un val de frig lovește cea mai mare parte a Ungariei. A fost emis codul galben de ninsori în 11 judeţe din ţara vecină.

Atenționările meteorologice au intrat în vigoare în cazul județelor din estul, nordul și centrul Ungariei, iar potrivit specialiștilor este de așteptat ca pe parcursul a 12 ore să se depună un strat de zăpadă de peste 5 cm grosime.

Conform ultimelor atenționări, autoritățile recomandă șoferilor să pornească la drum cu autovehiculele echipate corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă și să conducă prudent, pentru evitarea producerii unor accidente rutiere pe carosabilul alunecos. Pentru mâine, în Ungaria nu au fost emise atenționări de condiții meteorologice nefavorabile, potrivit  aceleași surse.