Ultima oră! Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a făcut, la Realitatea PLUS,  o declarație de ultim moment legată de starea de sănătate a românilor depistați cu noul coronavirus.

”La acest moment, doi sunt foarte ok, asimptomatici. Este vorba de Timișoara și București, iar unul este cu probleme respiratorii, dar nu grave. Starea lor generală este între bine și foarte bine pentru cei care sunt asimptomatici”, a declarat Raed Arafat, la Realitatea PLUS.

Arafat a menționat și câte persoane sunt izolate la domiciliu: ”Peste 8796 de persoane aflate în izolare la domiciliu. 52 sunt în carantină”.

Citește și: Bilanț îngrijorător! 110 țări sunt afectate de virusul COVID-10. Ce spune OMS?

Conform sursei, medicul român de origine palestiniană a vorbit și despre problemele iscate între medici din interiorul spitalului Matei Balș, acolo unde e internat bărbatul cu coronavirus, în care un doctor spunea că toți pacienții se consultă cu același echipament, iar dacă un pacient e pozitiv, virusul se răspândește.

Ultima oră! Atacturile sunt sub semnul întrebării, iar colegii vor ieși cu explicații

”Informațiile vizează anumite aspecte de la Spitalul Matei Balș. Eu am vorbit cu colegii mei, nu o să răspund eu în locul lor. Există clar explicații la fiecare pas pe care ei îl fac. Colegii de la Matei Balș sunt extrem de conștienți de situație, este o instituție de referință, și cum trebuie tratată. Atacturile sunt sub semnul întrebării, iar colegii vor ieși cu explicații față de aceste atacuri, cu explicații justificate, științifice, față de înterpretările unora față de ce fac ei”, a spus secretarul de stat.

El a ținut să precizeze că rimul român depistat pozitiv nu mai are coronavirus:”Nu este specialitatea mea, dar e posibil să mai facă un test. Și cel de-al doilea a ieșit negativ.

Explic din nou. Viru sul se manifestă diferit la fiecare persoană. O persoană care este asimptomatică poate transmite virusul. Este cu impact major la persoanele cu vârste înaintate. La persoane de peste 60 de ani. Putem avea o explozie de cazuri sau să rămânem aici. Nimeni nu poate garanta. Nu putem garanta că nu vom fi în situația Italiei. Limităm toate posibilitățile care pot să ducă la acest scenariu. Niciun stat nu poate avea un control 100%”, a explicat Raed Arafat, la Realitatea PLUS.