Ultimă oră!  Cât de periculoasă este tehnologia 5G pentru sănătate? Specialiștii spun că radiaţiile emise de tehnologiei 5G au efecte negative asupra oamenilor. Cele mai mari efecte le au asupra neuronilor, hormonilor şi, mai mult afectează funcţiei cardiace. Aceasta este concluzia cea mai importantă a specialiștilor la care au ajuns în urma unei dezbateri organizate ieri de Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei.

În urma dezbaterii organizate ieri de Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, specialiştii au prezentat o serie de studii, care arată nocivitatea reţelelor de telefonie mobilă. Aceștia au dovedit ce efecte negative aduce omenirii procesele biochimice de la nivel celular au la bază procese electromagnetice. Conform acestora,  toate schimbările nivelului şi tipului de radiaţii electromagnetice influenţează fără echivoc omul şi toată lumea vie, potrivit Rador.

Citește și:

Medicul Anca Niţulescu, participant la dezbaterea organizată de Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, spune că radiţia electormagnetică  implică un risc crescut de tumori celebrale.

Așadar, conform celor relatate de sursa citată, radiaţia 5G are efecte asupra fertilităţii. De asemenea, sunt efecte complexe asupra neuronilor, hormonilor şi funcţiei cardiace, a mai spus medicul menţionat, care a opinat că România nu are nevoie de reţeaua 5G.

Conform aceeași surse, nu toţi cercetătorii sunt, însă, de părere că nivelul radiaţiilor 5G pot afecta omul. Ei afirmă că frecvenţele radio, pe care operează tehnologia, sunt sub nivelul de pericol. În plus, avansul tehnologic ar face să merite eventualele riscuri. Este de aşteptat ca, până în anul 2025, internetul 5G să ajungă în toate oraşele mari din România.