}

Uite secretul celor mai buni cârnați de casă

Uite secretul celor mai buni cârnați de casă
Uite secretul celor mai buni cârnați de casă
Autor:

Uite secretul celor mai buni cârnați de casă! Carnații sunt un preparat specific acestui sezon rece. În general, românii pregătesc cârnații imediat după taierea porcului, iar dacă vrei să ai cei mai buni cârnați pe masa de Crăciun trebuie să folosești usturoi, cimbru, piper și boia.

carnati 1

Uite cateva secrete ale cârnaților de Craciun:

1. Carnea cea mai buna pentru cârnati: pieptul de porc. Poate fi folosita si pulpa din fata, fleica.

2. Alegeti carne proaspata si, daca puteti, de la animale crescute eco, bio, sau mai pe romaneste cu boabe si iarba, nu cu concentrate. Se simte gustul imediat. Carnea de la animale de curte, de la tara, e, de obicei, mai inchisa la culoare, si un pic mai tare.

3. Cea mai potrivita boia pentru carnati este cea spaniola, afumata, care va da chiar si carnatilor proaspeti o aroma naturala de fum.

4. Daca doriti carnati mai aromati, puteti adauga in amestec 4-5 boabe de enibahar zdrobite si o lingura de boabe de coriandru pisate.

5. Incercati sa gasiti mate mai subtiri, daca sunt foarte groase carnati ies si ei grosi.

6. Daca trebuie sa curatati matele folositi coada unei linguri de lemn pe un tocator. Ca sa iasa mirosul de medicamente din matele din comert, dar si mirosul urat din cele de la animale de la tara, puneti-le 30 de minutre in putina apa rece cu sare si cateva boabe de piper.

7. Cand puneti matele pe palnie e mult mai usor daca in varful palniei e un pic de carne.

8. Daca afumati carnatii lasati-i sa se scurga 2-3 zile inainte. Faceti-o cu fum rece – sursa de fum sa se afle la o distanta rezonabila fata de carnati si sa fie obtinut din lemn fara rasini (adica fara lemn de conifere). In afumatoare puteti pune niste crengute de mar sau de cires.

Sursa: ele.ro

Ultimele stiri

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

[wysija_form id="7"]

X