TVR a făcut o adresă către Consiliului Concurenței, unde a reclamat existența unui posibil „cartel” al televiziunilor concurente, din cauza căruia postul public de televiziune nu a mai putut lua competiții sportive impornante. 

Conform Paginademedia.ro, în cea mai recentă ședință a Consiliului de Administrație al TVR s-a adus în discuție faptul că postul public va transmite Consiliului Concurenței o adresă „referitoare la cartelizarea unor televiziuni comerciale şi pierderea drepturilor de televizare a unor competiţii sportive de către SRTv”.

În acest consens, TVR va avea șanse minime la negocierile de de achiziţie de drepturi TV, mai exact, drepturile de difuzare ale competiţiilor interne de fotbal, Liga 1. Se menționează că sezoanele 2014 – 2018, ar fi fost achiziţionate de un cartel format ,,din televiziuni comerciale”. Dar în ciuda acestor acuzații, postul public de televiziune nu menținează concret despre ce ,,cartel” ar fi vorba.

Citește și: Scandal Eurovision 2020. Luminita Dobrescu: "Roxen...Roxana nu suna cool"

Astfel, în perioada 2014 – 2018, drepturile de televizare pentru Liga I au fost împărțite între posturile Look TV, Digi Sport și Telekom Sport.

Începând din sezonul 2019, drepturile de difuzare pentru Liga I au fost cesionate de LPF către compania EAD, pentru 28 de milioane de euro (pe sezon), fără TVA. Posturile de sport au cumpărat, mai departe, meciurile, de la EAD.

TVR 1 a difuzat ultima dată meciuri din Liga I în urmă cu cinci ani. La vremea respectivă, postul public a cumpărat un meci pe etapă de la firma care avea drepturile – Intel Sky Broadcast (companie controlată de Arpad Paszkany).

Pus în fața acestor acuzații. Orlando Nicoară, managerul EAD a declarat pentru . Paginademedia.ro: „Nu cred că i-a împiedicat nimeni pe cei de la TVR să se ducă și să oferteze drepturile pentru Liga I”.

Acesta nu este, însă, primul eșec al TVR. Postul public de televiziune a mai ratat și dreptul de a transmite meciurile echipei Naționale de fotbal, precum și drepturile pentru Campionatul European, Campionatele Mondiale şi Europene de handbal masculin şi feminin organizate în următorii trei ani(care vor fi transmise, de DigiSport şi TelekomSport), dar și Festivalul Enescu, pierdut în favoarea postului Trinitas.