Țuica fiartă vs coronavirus. Care sunt efectele? Monica Pop și-a exprimat punctul de vedere asupra mitului că ţuica fiartă nu omoară virusul gripal.

Țuica fiartă vs coronavirus. Pe meleagurile noastre, o vorbă din bătrâni spune că țuica fiartă are proprietăţi de vindecare şi de prevenire a anumitor afecţiuni, cum ar fi gripă şi răceală de sezon. Monica Pop, managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice, infirmă mitul.

Țuica fiartă vs coronavirus. E o mare tâmpenie, pentru că nu face decât vasodilatație

„Alcoolul nu e un leac băbesc, e o mare tâmpenie, pentru că nu face decât vasodilatație, adică vasele se măresc în volum, peretele venelor este mai subțire, iar microbii trec mai ușor.

Citește și: Bilanț îngrijorător! 110 țări sunt afectate de virusul COVID-10. Ce spune OMS?

Deci, în niciun caz alcool. Asta este o foarte mare prostie, că ţuica sau palinca omoară viruşii, este o greşeală enormă”, a spus Monica Pop într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Menționăm că temutul coronavirus a creat din nou panică în România. Au fost confirmate încă două cazuri noi! Anunțul a fost făcut de Nelu Tătaru, secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

Potrivit lui Nelu Tătărău, „în urma testelor de supraveghere, putem să vă anunțăm că mai avem două confirmări coronavirus pozitiv”.

„„Sunt ale unui bărbat din Maramureș, de 45 de ani, care vine din zona în afara definiției de caz, în afara zonelor din Italia carantinate sau cele pe care le avem noi pe definiție în care facem izolări sau carantinări, care se întoarce în țară pe 25 februarie, fiind bolnav în Italia, unde merge la medic, i se prescrie un tratament simptomatic și pleacă acasă….”

Citește continuarea…