}

Tudor Chirilă a răbufnit: „O mână de infractori fără niciun pic de iubire faţă de ţara asta“

Tudor Chirilă a răbufnit: „O mână de infractori fără niciun pic de iubire faţă de ţara asta“
Tudor Chirilă a răbufnit: „O mână de infractori fără niciun pic de iubire faţă de ţara asta“
Autor:

Tudor Chirilă a răbufnit încă o dată. Artistul a transmis un mesaj tranșant la adresa politicienilor, după aderarea din 2007 la Uniunea Europeană. El acuză politicienii români de incompetenţă şi rea-voinţă.

Tudor Chirilă, actorul care este antrenor la Vocea României și în sezonul 8, vine cu acuzații grave la adresa politicienilor români.

„Voiam să vorbesc şi eu despre ce ne macină pe toţi sau pe unii dintre noi, că poate nu toată lumea e aşa de măcinată de ce se întâmplă în momentele astea cu noi ca ţară, ca societate. Mă gândeam aşa: bă frate, noi în 2007 am intrat în Europa şi am beneficiat de o grămadă de lucruri – am circulat mult mai repede, liber şi doar cu buletinul în toate ţările din UE, foarte mulţi români au beneficiat de posibilitatea de a munci în alte ţări, foarte mulţi bani s-au întors în România sau am avut fonduri nerambursabile, dar pe care din deja celebra incompetenţă şi rea-voinţă a politicienilor din România nu le-am accesat ca să facem ceva cu ele, cum ar fi spitale, autostrăzi. Foarte multă lume ştie că nu se face nimic cu banii europeni, dar asta nu înseamnă că UE nu ne-a pus la dispoziţie o resursă extraordinară de a putea creşte ca ţară“, şi-a început Chirilă discursul.

Antrenorul de la „Vocea României” continuă prin a critica dur partidul aflat la Putere: „Acum suntem în faţa unui raport care ne spune foarte clar că PSD a măcelărit legile justiţiei şi recomandă negru pe alb să se oprească. Iar reprezentanţii PSD printr-o nulitate profesională – şi probabil şi umană la felul în care se cumportă şi înţelege să se adreseze românilor – pe numele ei Florin Iordache ne spune că de fapt lucrurile nu sunt aşa şi că noi suntem nişte handicapaţi, cei care ne dorim încă să fim în UE, că Europa vrea de fapt răul României, că noi nu înţelegem despre ce este vorba, că modificările la legile justiţiei sunt de fapt un mare progres pentru România şi nu pentru infractorii care sunt în Parlament. Prin urmare el se gândeşte dacă ar putea să dea în judecată sau să atace în instanţă acest raport. E halucinant! Ideea este foarte simplă: «Europa nu ne trebuie şi să nu ne spună nouă Europa ce să facem la noi în ţară». Păi da, dar asta înseamnă şi echivalează cu faptul că acest partid numit PSD îşi doreşte foarte mult sau şi-ar dori, dacă se poate, să iasă din Europa. De fapt, ei nu-şi doresc să iasă din Europa, ci doar îşi doresc să poată să trăiască în Europa dar aşa cum vor muşchiuleţii lor de infractori, cu legile justiţiei modificate, cu închisoare acasă. Să trăiască după bunul lor plac în lipsă de respect faţă de lege, în lipsă de respect faţă de cetăţean, fără niciun fel de construcţie – nu mai vorbim de spitale, de autostrăzi –, fără niciun pic de iubire faţă de ţara asta în care până la urmă şi ei trăiesc. Ei vor să trăiască precum o mafie, o oligarhie şi cine nu e cu ei să nu mai trăiască. (…) O mână de infracturi îşi doreşte să trăiască şi să beneficieze de Europa ca şi cum nu ar fi în Europa“, afirmă artistul.

Chirilă spune că un referendum pe modelul celui din Marea Britanie care a dus la Brexit ar fi indicat: „Poate ar fi indicat chiar un referendum pe această temă – care români vor să iasă din Europa şi care vor să rămână, ca să tranşăm această problemă. Mi s-ar părea interesant un referendum pe această temă, dacă tot facem referendumuri. Pentru că orice poate spune PSD, dar nu că e partid european. Şi dacă după referendum rezultă că majoritatea vrea să rămână în UE, poate că atunci PSD ar trebui să plece definitiv, pentru că dacă principala lor problemă şi principalul lucru pe care şi-l doresc este să se opună oricăror valori europene, nu au ce căuta să guverneze o ţară în care majoritatea cetăţenilor îşi doreşte să fie în acord cu valorile europene. E atât de simplu, cred că până şi «Ciordache» ar înţelege acest lucru, că nu poţi fi cu fundul în şase luntre şi că trebuie să aleagă. OK, înţelegem că e foarte important să fure acoperiţi şi nestingheriţi, dar nu e tot timpul posibil încă pe lumea asta“.

În încheiere, Tudor Chirilă îşi îndeamnă fanii să se gândească la ce se întâmplă în aceste zile: „Din păcate, asta este situaţia acum, dar măcar ştim o treabă: suntem conduşi de unii care ne vor afară din Europa, pentru că ştiu ei că pot face mult mai bine decât ţările alea care vor să ne ia totul. Ştiu ei că pot duce România pe cele mai înalte culmi de progres şi civilizaţie dacă ieşim din Europa, asta ni se propune acum pe faţă şi cu degetul mijlociu. Bine, trecem peste acest amănunt, se pare că e de ambele părţi. Să ne gândim un pic la treaba asta“, potrivit adevarul.ro.

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

1 comentariu

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

[wysija_form id="7"]

X