Trump se va supăra rău. Franța a luat decizia. Nu există cale de întoarcere

Trump se va supăra rău. Franţa nu este de acord cu dublarea taxelor vamale impuse de  Statelor Unite. Aceste taxe  impuse de SUA vor afecta marile companii digitale, printre care şi giganţii americani ai internetului. Ministrul francez al economiei şi finanţelor, Bruno Le Maire, spune că va cere sprijinul partenerilor din UE.

Începând de luna viitoare, americanii intenţionează să dubleze taxele vamale aplicate unor sortimente de brânză, şampanie şi cosmetice importate din Franţa.  Sunt reacţii în lanţ ale preşedintelui Donald Trump, după ce Franţa a introdus în martie aşa-numita “taxă GAFA” – acronim format din iniţialele Google, Amazon, Facebook şi Apple.

Oricum ar reacţiona americanii, Franţa nu va renunţa la taxa GAFA

Citește și: Baba Vanga, previziuni care vor zgudui lumea! Ce nenorociri ne asteapta in 2020

„Nu vom renuţat niciodată, niciodată, niciodată, la voinţa noastră de a taxa în mod corect giganţii internetului, pentru a avea o fiscalitate adaptată secolului XXI, inclusiv pentru activitatea din sectorul digital. Oficialul francez a mai precizat, astăzi, că s-a adresat noii Comisii Europene, pentru a-i solicita o ripostă în forţă, ca răspuns la ameninţările lui Donald Trump”, a spus ministrul economiei, Bruno Le Maire.

Pentru Bruno Le Maire, reacţiile americanilor sunt inexplicabile, după ce au căzut de acord în cadrul OCDE asupra necesităţii unei impozitări corecte a marilor companii digitale, care fac profituri uriaşe în toate ţările, dar au sediile înregistrate în paradisuri fiscale sau în state cu taxe foarte mici, potrivit Roador.