Despre epidemia de coronavirus discutăm chiar acum. Trei dintre românii care se află pe nava de croazieră devenită un focar de îmbolnăvire au cerut oficial statului român să fie repatriați. 

Doi români au fost depistați cu coronavirus

Carla Tanasie, Digi 24: “Din informațiile pe care le avem în acest moment, cei trei români vor fi preluați din Italia de către autoritățile din România cu o aeronavă militară. Vor ajunge joi sau vineri în țară și, așa cum este procedura, deși în acest moment știm că ei sunt sănătoși, li se vor face, totuși, testele, pentru a fi siguri că nu reprezintă un risc pentru alți oameni. Ştim că pe această navă, alți doi români au fost depistați cu coronavirus, iar ei sunt tratați în spitale din Japonia.

Pe această navă de croazieră erau peste 3.000 de oameni

Citește și: Bilanț îngrijorător! 110 țări sunt afectate de virusul COVID-10. Ce spune OMS?

Ceilalți români care se aflau pe navă, pentru că în total știm că erau 17, sunt membri ai echipajului și rămân în continuare pe vas. Cei trei care vor ajunge în țară vin după ce au făcut solicitare autorităților să îi repatrieze. Pe această navă de croazieră erau peste 3.000 de oameni. Ştim că 621 dintre ei au fost depistați ca fiind infectați cu coronavirus. 79 au fost depistați numai astăzi.”