Trebuie să încerci! Un neurolog celebru a dezvăluit secretul: „Aceste alimente ieftine fac minuni…”

David Perlmutter, neurologul american, autor al cărții „Intestinul în ajutorul creierului” trage un semnal de alarmă, cu privire la menținerea creierului în cea mai bună formă.

„Ele mențin o stare bună a învelișului intestinal, echilibrează PH-ul din organism, joacă rol de antibiotic, antiviral, reglează imunitatea și controlează inflamațiile”, afirmă neurologul, care recomandă iaurturi, kefir (produs fermentat pe bază de lapte de capră), kimchi (produs tradițional coreean din legume și ardei iute), varză murată și alimente marinate.

Citește și: Un cunoscut nutriționist avertizează: Acesta este adevăratul inamic al creierului

Pentru protejarea creierului se recomandă și alimente sărace în glucide, în contextul în care tendința alimentației moderne este excesul de zahăr și cereale. Doctorul Perlmutter afirmă că, „cu cât se consumă mai multe zaharuri, cu atât microbiota este mai bolnavă…Trecând în secolul al XX-lea de la o alimentație bogată în grăsimi și în fibre la una bogată în glucide, oamenii au început să sufere de boli ale creierului”.

Citește continuarea…