Trăiește Michael Jackson? – e întrebarea  care i-a frământat întodeauna pe fanii starului. Care s-ar bucura enorm dacă starul doar ar fi dispărut o perioadă din viața publică. Și nu ar fi murit.

Multe vedete care nu mai sunt în viață au parte de același “tratament” din partea fanilor. Adică ei cred că aceste vedete sunt undeva, departe, bine mersi, ascunse de ochii lumii.

Unii dintre fani s-au obişnuit cu faptul că el nu mai e. Alţii bănuie că Michael s-ar afla în Europa de Est, chiar în Ungaria. Într-un vechi castel medieval! Sau că ar putea locui în Africa de Sud, Canada, Kenya, Japonia sau Australia. Internauţii cred că megastarul şi-a luat deja o nouă identitate şi locuieşte singur. Pe o insulă pustie din Pacific, pe care şi-a cumpărat-o cu scurt timp înainte “să moară”.

Trăiește Michael Jackson? “Problema” e analizată

Citește și: Legătura nebănuită dintre Michael Jackson şi Madonna. Ea s-a dezbrăcat şi el...

Pare nefiresc, dar există mulţi admiratori care susţin că Michael şi-a înscenat moartea, în virtutea unor teorii fanteziste. Până şi The Telegraph susţinea o teorie a conspiraţiei potrivit căreia “Michael şi-a înscenat moartea. Și a încasat banii din concertele ce urmau să aibă loc. Ca să-şi rezolve problemele cauzate de datoriile colosale, în valoare de peste jumătate de miliard de dolari”. Informaţia conform căreia “Michael Jackson nu e mort, totul face parte dintr-o strategie pentru a-i pregăti o uriaşă revenire” a fost din ce în ce mai rulată pe net în ultimii ani.

Psihologul William Stern (unul dintre “specialiştii” în Elvis Presley) subliniază că: “Faţă de Elvis, Michael s-a retras din celebritatea sa, înaintea ca aceasta să-l distrugă. Jackson este un geniu, atât ca perfomer, cât şi ca om de spectacol, om de marketing sau de publicitate. Vă aduceţi aminte că el căuta să găsească o cale prin care să trăiască veşnic? Petrecându-şi orele într-o cameră hiperbarică? Dacă vă uitaţi la toată istoria sa, la toate lucrurile care le-a făcut pentru a fi în viață, ceva nu se potrevește”, spune Stern.

Știți cum se spune, speranța moare ultima…