Fostul președinte al României, Traian Băsescu, transmite un mesaj ferm într-un context extrem de delicat.

Azi se desfășoară al doilea tur de scrutin al alegerilor locale din Republica Moldova.

Bătălia politică cea mai importantă se dă pentru Primăria din Chișinău.

Traian Băsescu le cere cetățenilor să iasă la vot. Și nu numai. Le cere să asigure, prin vot, un viitor pro-românesc Capitalei Republicii Moldova.

Băsescu arată că votul din Chișinău va marca nu doar viața acestui oraș, ci, din punct de vedere politic, viitorul Republicii Moldova.

Ca atare, în antiteză se află votul pro-european și votul pro-rus. Altfel spus, ce se întâmplă azi în Chișinău este mai mult decât un vor, este o situație definitorie pentru teritoriul din stânga Prutului.

Citește și:

”Chișinăul trebuie să voteze Andrei Năstase!

După o lungă criză poltică prin care a trecut, Primăria Muncipiului Chișinău poate pune capăt haosului care a dominat capitala Republicii Moldova.

Cel de al doilea tur al alegerilor locale îi are în finală pe Andrei Năstase, lider al coaliției proeuropene ACUM și Ion Ceban, reprezentant al Partidului Socialiștilor proruși.

În politică am recomandat și am acționat întotdeauna în funcție de ce este mai bine pentru cetățeni.

Alegerile au o miză uriașă pentru Republica Moldova.

Mă adresez tuturor locuitorilor municipiului Chișinău, dar și din localitățile limitrofe care votează pentru Primarul General.

Citește și:

Nu permiteți, prin neimplicare, ca acest oraș simbol să devină o nouă cucerire a propagandei agresive ruse.

Mă adresez în mod direct cetățenilor români din Chișinău. Nu vă lăsați umiliți de rusofoni, cei care încă visează la vremurile lui Stalin!

Ion Ceban este expresia vremurilor trecute, când erați în Uniunea Sovietică, în timp ce Andrei Năstase vă aduce perspectiva spre România, spre Uniunea Europeană, spre prosperitate.

După ce Andrei Năstase și Maia Sandu au scos Republica Moldova de sub oligarhul Plahotniuc, a venit timpul ca Republica Moldova și Chișinăul sa fie scoase și de sub rusofoni.

Citește și:

Maia Sandu și Andrei Năstase au scos Republica Moldova de sub Plahotniuc, a venit timpul sa o scoată și de sub Dodon și ai lui.

Votați pentru Andrei Năstase, pentru că asta este alegerea corectă și necesară astăzi.

Un vot pentru Andrei Năstase este un vot spre mai binele fiecăruia dintre voi!”, conchide Traian Băsescu.