Traian Băsescu declanșează un nou scandal. Cui i-a declarat război fostul președinte

Traian Băsescu, fostul președinte al României, se află într-un război cu Comisia Europeană. Europarlamentarul PM spune că „ultimul raport MCV prin care suntem „decuplaţi” de Bulgaria este inacceptabil”.

Traian Băsescu declanșează un nou scandal!  România este un stat de drept

„Sub cooperarea prin MCV România a realizat progrese importante în justiţie. Incontestabil România este un stat de drept chiar dacă mai are de lucru până la atingerea stadiuluii de stat de drept consolidat”, a spus Traian Băsescu.

Citește și: Coronavirus. Traian Băsescu a ieșit la atac: „Cea mai mare crimă ar fi să lăsăm copiii victime...”

„În aceste condiţii sunt de părere că ultimul raport MCV prin care suntem „decuplaţi” de Bulgaria este inacceptabil. Din acest motiv am cerut Comisiei Europene o reevaluare a progreselor din justiţie”, mai spune fostul președinte.

„Mecanismul de Cooperare și veridicare a fost introdus pentru România în 2007. În faza inițială a avut patru obiective. Ultimul raport, cel pentru anul trecut, are nu mai puțin de 18 recomandări, marcând un salt înapoi de vreo 13 ani”, arată Traian Băsescu.

„Este adevărat, raportul a fost redactat în perioada campaniei electorale, când prietenul meu Frans Timmermans și-a exercitat calitățile de critic pe justiția din România. Pentru a avea un raport corect, solicit Comisiei Europene o refacere a raportului pentru România prin experți independenți, nesubordonați comisarului Timmermans”, a încheiat fostul președinte al României