Tradiții și obiceiuri de Sfinții Sfinții Parinți Ioachim și Ana. Ce să nu faci sub nici o formă

În fiecare an pe 9 septembrie, sunt prăznuiți de către Biserica Ortodoxa, Sfinții Parinți Ioachim și Ana. În această zi sfântă, tradiția spune că cine muncește va fi suferi de lovituri.

În tradiția creștină Sfântul Ioachim este  tatăl Fecioarei Maria și bunicul lui Iisus Hristos.

Potrivit wikipedia.org, după o veche tradiție atestată încă din secolul al II-lea, Ioachim și Ana erau părinții Sfintei Maria. În Noul Testament, părinții sf.Maria nu sunt amintiți. Cultul Sf.Ana exista în Răsărit în secolul al VI-lea și s-a răspândit în Occident în secolul al X-lea.

Citește și: Anul nou chinezesc. Iata tot ce trebuie sa faci ca sa ai noroc cu carul

Biserica Sf.Ana din Ierusalim se găsește în apropierea Porții Leilor și a Lacului Bethesda, pentru că se presupune ca Ana și Ioachim ar fi locuit aici. Biserica a fost construită în anul 1142, din inițiativa văduvei Avda a lui Balduin I (fostul rege al Ierusalimului între anii 1100-1118).

Tradiția spune ca în această zi sfântă, nu ai voie să speli haine pentru că se consideră lipsă de respect față de mama Sfintei Fecioare Maria. Se spune că femeile care spală astăzi sărăcesc.

Se mai spune că e bine să cumperi un cadou unui copilaș din familie pentru cinstirea Sfintei Ana, protectoarea celor mici și a femeilor însărcinate.

Bătrânii spun că este bine ca femeile însărcinate să intre astăzi în biserică pentru o sarcină ușoară.
Nu trebuie să există supărări între părinți și copii astăzi, pentru că se spune că relația se va răci pentru tot restul vieții.