TRADIȚII de RUSALII! Ce NU ai voie să faci în această zi sfântă? Cine lucrează va fi pedepsit…

TRADIȚII de RUSALII! Ce NU ai voie să faci în această zi sfântă? Cine lucrează va fi pedepsit…
TRADIȚII de RUSALII! Ce NU ai voie să faci în această zi sfântă? Cine lucrează va fi pedepsit...
Autor:

TRADIȚII de RUSALII! Ce NU ai voie să faci de RUSALII? Cine lucrează va fi pedepsit…

TRADIȚII de RUSALII! Rusaliile reprezintă o sărbătoare creștină importantă, prăznuită întotdeauna duminica, la 50 de zile după Paști. De Rusalii este comemorată coborârea Sfântului Duh asupra ucenicilor lui Iisus din Nazaret. În ajunul acestei duminici, sâmbătă dimineaţă, se face pomenirea morţilor. În popor, această sâmbătă este numită „Moşii de Vara”.

Ce NU ai voie să faci în această zi sfântă:

TRADIȚII de RUSALII! Oamenii trebuie să poarte asupra lor frunze de pelin. Fiind zâne ale apelor, de ziua lor e bine să nu te scalzi, căci te paşte înecul. În această zi sfântă nu e bine să te cerți cu alții fiindcă vei fi „luat din Rusalii”și nu este bine ca noaptea sa te prindă la răscruci de drumuri, la marginea pădurii, in munți si pe malul apelor, pentru ca exista șanse mari sa surprinzi dansul Ielelor.

Cine lucrează în ziua de Rusalii va fi pedepsit de puterea Ielelor, deoarce nu cinstește și prețuiește cum se cuvine ziua.

Începând cu anul 2008, prima și a doua zi de Rusalii au fost declarate zile libere!

Ultimele stiri

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

[wysija_form id="7"]

X