Totuși, de ce cântă Hrușcă colinde? Toți se întreabă de ce de atâta timp, Ștefan Hrușcă se încăpățânează să cânte colinde.

A devenit subiect de bancuri pe această temă, dar Hrușcă nu se lasă și le cântă în continuare. Și chiar dacă unii  spun că s-au plictisit de atâtea colinde cu Hrușcă, el an după an adună mulțime de fani în sălile de concerte. Cu colinde.

De ce cântă Hrușcă colinde? Pentru că îi place!

„O grămadă le ştiu de-acasă, din Leud, primele colinde. După aia am început să merg prin ţară şi am cules. Într-o primă fază singur, pe urmă l-am avut pe George Ţărnea cu mine şi m-a ajutat el foarte mult. Am continuat şi după ce s-a stins George. Am prieteni în ţară care sunt ca vestitorii: Ştefane, vezi că în zona aceea am o mătuşă care ştie câteva colinde, te interesează? Şi aşa ajung în multe locuri din ţară”. Așa vorbește adeseori Hrușcă despre pasiunea sa, colindele, atunci când este întrebat. Pînă și pe tatăl său l-a rugat, la un moment dat, să-şi scrie poveştile de pe front!

Totuși, care este secretul?

Citește și: Drama Andreei Marin! Vedeta este devastata: „Dacă închid ochii, o simt fizic!”

Hrușcă a scos în anii ’90 primul album de colinde, iar concertele de colinde le-a început în ’93. Albumul a fost un succes și mai e și astăzi. Concertele durează de atunci, din ’93 și până în ziua de azi! Care este secretul? Nu-i un mare secret. Și nici măcar faptul că a ajuns subiectul glumelor pe net nu îl mai deranjează. “Eu cred că am fost un deschizător de pârtii pentru mulţi care nici nu se gândeau să colinde. Sunt convins. Acum, unii sunt răutăcioşi. Mă rog, fiecare îşi spune părerea şi îşi face dreptatea lui. Dar e păcat să transformi colindul sau să-l batjocoreşti cum fac unii. Pentru că sunt sfinte lucrurile strămoşeşti” spune Hrușcă. Și în Canada, acolo unde s-a stabilit de multă vreme, Hrușcă face tot ceea ce îi place: cântă colinde. Are concerte, cântă pentru români, la diferite sărbători – nu numai în Canada, ci și în alte ţări. Pentru Hrușcă, subiect de bancuri, sau nu, viața merge mai departe, în ritm de colind!