Cum a dat lovitura un român? Este vorba despre o afacere de miliarde, cu parteneri din toată lumea. Totul s-a aflat chiar la Gala Premiilor Capital 2019.

Afaceristul Gruia Stoica a dat lovitura vieții. Este vorba despre o afacere de miliarde, cu parteneri din toată lumea. Totul s-a aflat chiar la Gala Premiilor Capital 2019, acolo unde miliardarul s-a decis să spună totul. Gruia Stoica a câștigat titlul de Campionul Anului în Antreprenoriat, la Categoria Dezvoltare și Strategie.

Stoica a reușit să semneze un contract de miliarde, girat de mai multe Guverne. Chiar afaceristul a vorbit despre această afacere la Gala Premiilor Capital 2019. „Anul trecut, în 2018, am semnat contractul cu Transcaspica, o societate care este acreditată de patru Guverne. Este vorba despre Guvernul chinez, Kazahstan, Azerbaidjan și Georgia pentru crearea drumului mătăsii. Este o ambiție a președintelui Chinei care investește peste două mii de miliarde în acest proiect. Anul acesta, deja am pregătit terenul pentru ca în inuarie să facem primul transport pe midle coridor, transport de la Portul Batumi, la Constanța”, a dezvăluit Gruia Stoica.

Cum a dat lovitura un român – Campionul Anului în Antreprenoriat

Citește și: Consumi cafea? Descoperire uimitoare. Uite ce beneficii îți poate aduce

Gruia Stoica a câștigat titlul de Campionul Anului în Antreprenoriat la Categoria Dezvoltare și Strategie. Gruia Stoica și-a făcut debutul în business la doar 8 ani, când de Paști a improvizat un carusel pentru copiii din satul său. Era plătit în ouă și cozonaci la acea vreme, dar 16 ani mai târziu devenea milionar în adevăratul sens al cuvântului.

Absolvent de Politehnică, acesta și-a deschis prima afacere, în anii 90, când avea doar 21 de ani. În anul 2018, grupul Grampet este una dintre cele mai puternice companii din România. Gruia Stoica s-a implicat social foarte mult, iar după 15 ani de activitate, ONG-urile acestuia numără peste 1.400 de beneficiari, studenţi şi liceeni romi şi de alte naționalități, din medii defavorizate. Gruia Stoica a dezvoltat în fiecare an Grupul Grampet, care numără astăzi peste 6340 angajați și având o cifră de afaceri de 348 milioane de euro. În 2019 a câștigat cu compania sa și prestigioasa competiție de la Londra, Emerging Europe.