evzmonden.ro Web analytics

Toti PARINTII ar trebui sa citeasca ASTA! Iata cum reuseste SPORTUL sa imbunatateasca PERFORMANTELE scolare ale ELEVILOR

Toti PARINTII ar trebui sa citeasca ASTA! Iata cum reuseste SPORTUL sa imbunatateasca PERFORMANTELE scolare ale ELEVILOR
Toti PARINTII ar trebui sa citeasca ASTA! Iata cum reuseste SPORTUL sa imbunatateasca PERFORMANTELE scolare ale ELEVILOR

Un numar vast de studii demonstreaza ca, pe langa sanatatea fizica, sportul joaca un rol pozitiv in viata tinerilor, inclusiv in imbunatatirea performantelor scolare. Prin intelegerea importantei de a concura si bucuria de a face parte dintr-o echipa, sportul ii invata pe tineri ce este responsabilitatea si cat de necesara este munca in echipa. 

Daca participarea adolescentilor la orele de sport ar deveni un privilegiu, copiii ar fi nevoiti sa castige acest drept prin performante scolare.

Trebuie sa castige privilegiul:

Profesorii isi obliga elevii sa obtina o anumita medie pentru a putea participa la orele de sport. In cazul in care tinerii isi doresc sa ajunga la activitatea sportiva pe care si-o doresc, este necesar sa castige acest privilegiu in timpul orelor de curs. Astfel, sportul ajunge sa motiveze elevii in performantele scolare.

Concentrarea devine mult mai buna:

Indreptandu-si toata atentia in efortul pe care il fac pentru a da randament in sala de clasa, elevii invata sa isi concentreze mintea asupra subiectului. Prin aceasta metoda motivationala, elevii sunt ajutati sa invete mai mult decat de obicei in timpul orelor de curs.

Incredere crescuta si stima de sine mai mare:

Performanța individuala si a echipei este corelata direct cu felul in care un sportiv gandeste despre el. Acest lucru se numește stima de sine. Increderea in fortele proprii conduce spre o atitudine vizibil imbunatatita, iar acest lucru se concretizeasca inca din copilaria, moment in care copilul devine entuziast in fata unor activitati, inclusiv cele academice.

Potrivit cercetatorilor din cadrul Michigan State University’s Institute for the Study of Youth Sports, tinerii care fac sport au performante scolare mult mai bune spre deosebire de cei care nu sunt activi.

Tinerii sportivi au potentialul de a obtine burse:

Unul dintre beneficiile de top ale participarii la sport este faptul ca atletii care se comporta bine in domeniul lor ales si isi indeplinesc responsabilitatile academice pot castiga o bursa. In timp ce bursa se poate baza pe succesul lor in sport, tinerilor li se ofera sansa sa obtina o formare pe care altfel nu ar putea sa si-o permita.

Atentie la coruptie!

In timp ce sistemul educational si sportiv pot functiona extrem de bine in a-i ajuta pe tineri sa se dezvolte din punct de vedere atletic, academic, social și moral, sistemul poate fi corupt de catre profesori si antrenori care il utilizeaza pentru scopuri proprii. De exemplu, poate exista un tanar talentat care nu are rezultate scolare bune, iar in mod normal participarea sa la activitatile sportive trebuie oprita. In cazul in care antrenorul pune presiune pe profesor, sau daca cel din urma alege sa ii dea o „pauza” elevului si ii permite sa joace in ciuda fapului ca performantele sale scolare sunt sub standarde, sistemul este invins. In loc sa invete despre managementul timpului si etica muncii, elevul afla ca cei cu putere si influenta pot obtine ceea ce vor chiar daca nu au castigat privilegiul.


 

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

[wysija_form id="7"]

X