Tot ce trebuie sa stii despre spaghete! Nutritionistul Mihaela Bilic a dezvaluit cum trebuie sa mancam pastele ca sa nu ne ingrasam. Iata tot ce trebuie sa stiti!

Mănâncă cu mine@Z10

Pastele nu îngrașă dacă sunt fierte al dente. Și dacă porția e corectă

Când vine vorba de paste, secretul stă în sos și în cantitate. Porția corectă înseamnă 80g paste crude/nefierte, adică 250-300g când sunt gata preparate.În ultima vreme eu am făcut o pasiune pentru pastele proaspete (pasta fresca), cele pe care le găsim la pungă vidată și sunt gata în 2-3min (față de 11min cât trebuie fierte pastele deshidratate).

Citește și: Nutritionist celebru: "Nu s-a inventat nimic mai echilibrat in materie de nutritie"

Indiferent de sortiment respectați timpul de fierbere de pe ambalaj și aveți grijă să fie “al dente” (ușor tari)- îngrașă mai puțin. Nu merita irosit bugetul caloric pe o porție de paste integrale, gustul lor este net inferior iar caloriile sunt mai multe, pentru că au nevoie de mai mult sos. Apropo de sos, fiți zgârciți cu uleiul: pastele calde absorb grăsimea ca un burete. Și țineți cont că o lingură de smântână este echivalentă cu numai 1/2 lingură de ulei, deci nu vă feriți de ea.

Meniu:

-iaurt de capră cu fulgi de porumb
-supă de pui
-paste cu somon (gătit la grătar, nu afumat) Țin pentru mai târziu o banană, e parfumată și mă ajută să scap de gustul de pește”, a scris Mihaela Bilic pe Instagram.

https://www.instagram.com/p/B7jI9rIJONK/