evzmonden.ro Web analytics

Tort cu ness și cremă ,,Tip Diplomat”

Tort cu ness și cremă ,,Tip Diplomat”
Tort cu ness și cremă ,,Tip Diplomat"

Ingrediente necesare pentru cel mai gustos tort cu nes și cremă tip diplomat:

Ingrediente blat:

6 ouă,

200 g zahăr

100 g ciocolată rasă

100 g unt

150 g miez de nucă

100 g faină

1 pachet praf de copt

1 lingura cu varf de cafea solubila (ness)

vanilie

Cremă tort:

500 g branza de vaci proaspata

400 g smântână grasă

1 plic zahăr vanliat

2 plicuri gelatină alimentară

150 g zahăr

 Sirop:

150 ml apă

150 g zahar

esenta rom

Pentru ornare

trufe de ciocolată

cacaoa

Mod de preparare

Pentru blat se bat albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul, pana se obtine o bezea. Separat se freaca galbenusurile cu ciocolata rasa si untul taiat cubulete mici, cu esenta si cafeaua solubila, se adauga si miezul de nuca prajit si maruntit, se amesteca pana la omogenizare. Se incorporeaza in bezea crema obtinuta mai sus apoi incorporam si faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Se unge o forma de tort, cu diametrul de 26 cm, cu margine detasabila, se tapeaza cu hartie de copt, se toarna aluatul si se da la copt, cca. 30 de minute, la foc potrivit, pana se rumeneste frumos. Blatul se lasa la racit, apoi se taie pe orizontala, in 2 discuri egale.

Se fierba apa de sirop cu zaharul in cateva clocote ,apoi se adauga esenta, se opreste focul si se lasa sa se raceasca.

Se mixeaza smantana cu branzica si zaharul, cu zaharul vanilat apoi se incorporeaza gelatina hidratata in 100 ml apa rece si topita la bain marin, fara a se fierbe si turnata in fir subtire in crema de branzica. Se amesteca bine.

În forma in care am copt blatul de tort, asezam primul disc insiropat cu sirop rece apoi turnam jumatate din crema de branza, se montează și celălalt blat si el insiropat si se toarma resul de crema de branza. Se niveleaza usor, se decoreaza cu trufe de ciocolata apoi se lasa cel putin 2 ore la rece, de preferat de seara pana a 2 a zi, apoi se poate felia, dupa ce deasupra am cernut niste pudra de cacaoa.

Pofta buna!

Sursa: eva.ro

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

[wysija_form id="7"]

X